2018-11-21 1101 瀏覽
天氣涼終於可以搵d夏天唔會去的地方食飯.今日終於黎到德如. 其實路過過好多次. 但落雨天又唔會黎. 夏天又唔會黎. 因為坐外面真係好熱.雖然裡面都有坐位. 但lunch time時間好多人. 所以難得今日涼涼地決定走"上山".十二點半左右街邊坐位已經坐滿一半. 好彩行快一步. 咪重要同人搭枱.雖然係街邊大排檔. 但唔少著得靚靚的辨公室人員都係度食飯.我叫左個蝦仁炒蛋飯. $55. 已經叫左少飯, 都好多飯... 食完十分飽.d蝦隻隻都有返咁上下大. 重要好爽好彈牙. 個蛋都唔hea你. 超多, 食完飯都重可以食多幾啖餸. 十分滿足.重攪到搭枱的朋友見到大叫個蛋炒得好靚喎.是日推介係糖醋骨飯.$55 我地當然唔會咁蠢叫晒兩個啦. 都叫下其他嘛.叫左少飯. 但個飯都重好大碟, 究竟normal係有幾大碟飯?個糖醋骨好入味. 肉亦都唔un.  重點係食完唔會令到你好口喝, 讚.而且下面重有好多菜心. 同平時得個兩條重要係咁意淥下的比較. 呢度真係超貼心.  價錢話平唔平, 話貴都唔係好貴. 但用料十足. 怪不得長年都咁多人幫襯.有機會要試下其他款式. 今日食完佢超飽
天氣涼終於可以搵d夏天唔會去的地方食飯.

雖然係街邊大排檔. 但唔少著得靚靚的辨公室人員都係度食飯.

重攪到搭枱的朋友見到大叫個蛋炒得好靚喎.
蝦仁炒蛋飯

糖醋骨飯