2024-08-19 833 瀏覽
放假同屋企人去咗將軍澳《樂麵》享受正宗日式拉麵,呢度主打嘅拉麵真係無得彈,我哋點咗三款招牌菜式嚟試吓。1️⃣首先,我哋試咗真熬雞白湯(日系拉麵)🍜。麵條彈牙,雞白湯嘅濃郁香味真係一試就知係用心熬製,湯底甘甜滑口,加埋新鮮嘅配料真係一流👍。2️⃣接住就係花雕醉雞湯(日系拉麵)🍜。湯底充滿花雕酒嘅香氣,同雞湯融合得天衣無縫,非常獨特,甘甘地又唔會太過頭,啱晒追求新口味嘅人。3️⃣然後嚟咗個麻香胡椒豚肚絲,超入味,豚肚絲煮到啱啱好,香味四溢,胡椒味就香,而麻香味就提升咗整體嘅層次,好惹味。總括而言,《樂麵》真係我哋心目中一間一級棒嘅日式拉麵店,食物出色,加埋親切嘅服務,真係值得推介,比個like!👍👍👍