2024-07-01
今次黎到海港城呢邊行街,都有一排冇黎呢個商場,佢泊車優惠都幾抵,我地間中都黎行下,今次見到呢間新開既台式小店未見過,就入去試下😋佢既舖位唔大,一眼睇曬入面,不過商場入面仲有屬於佢地店既area比客人堂食,佢地餐牌有齊主食,小食,飲品,甜品,一間小食黎講好齊選擇👍🏻醉豬手烏冬($60)個醉豬手好淋同入味,最特別係個湯都有啖啖酒味,但又唔係濃烈果款,係會想飲曬成碗湯既微微酒味🐷滷鴨舌($32)滷雞翼($25)滷豬耳($25)滷豆腐($22)滷大腸($25)呢度既滷水小食有好多款式,鐘意食野既我地就叫左幾款,可能睇落好似夾埋都係得一碗,但其實佢每款入面都有勁多件細細既係個底,d野食整得好入味,其中鴨舌係我最鐘意,比較少地方有得食,佢係比較多肉條骨好細既正宗台式鴨舌,另外豬耳都好爽脆,其餘既我都鐘意食😍鹽酥雞($28)芋圓地瓜球($20)炸花枝丸($26)炸物既小食我都揀左幾款較熱門既食,全部熱辣辣新鮮炸出,粒粒鹽酥雞卜卜脆好正,芋圓地瓜球外面脆,入面煙煙韌韌咁,口感一流,花枝丸脆口彈牙,都好滿意d炸物😆粒粒白桃烏龍含果肉($32)加芝士奶蓋(+$10)食左咁多野我地就揀左比較清新解渴既水果茶
醉豬手烏冬($60)
鹽酥雞($28)
芋圓地瓜球($20)
炸花枝丸($26)
粒粒白桃烏龍含果肉($32)
加芝士奶蓋(+$10)
食左咁多野我地就揀左比較清新解渴既水果茶,仲可以加芝士奶蓋,呢杯桃茶有埋果肉,口感更好🍑
鳳梨冰茶紅茶($32)
鳳梨果茶都係台式飲品既招牌,大熱天時飲呢個,好清涼舒服,果香同甜味都夠🍍
招牌黑糖($48)
呢個甜品都好豐富,三色芋圓,小芋圓,仙草,寒天,黑糖珍珠,芝士奶蓋,有齊曬想食既配料,個底仲係沙冰底黎,呢個天氣食真係一流❄️
呢間餐廳當正餐坐底當食都ok,經過嗌杯野飲食d小食又得,最正係佢款式多同埋係好正宗既台式小食,係度就有齊曬想食既野,掂👏🏻