2017-12-04 525 瀏覽
天氣轉涼,緊係要打邊爐啦。之前聽有個朋友仔介紹話稻香打邊爐好正,好多野食又吾貴。甘一於去試下。。今日男朋友過泥接我收工,一齊去稻香打邊爐。好興奮,心諗可以大拆一餐😄我地去到稻香都9點9啦,見到138加一,星期六日加10蚊。價錢可接受就入去試下。入去見到有好多吉枱無人執,帶位姐姐偏偏要叫我地去張二人枱,又窄又逼。我有禮貌問其他姐姐可吾可以坐另一張無甘迫,佢回我一句:「無咖啦,坐呢張,果啲無人執咖啦!」仲要係勁惡囉,態度激差!🤬算,都係食餐飯,吾好掃興,我地就坐低。都有7種湯底可以選擇,我就想試新野,揀左日式鰹魚杏汁鍋。等左一陣就有啦,嗅落好香魚湯味,我試飲過一啖,覺得係雞粉加魚湯,湯底無渣無杏仁味,失望😓之後出去拎醬汁同飲品,都係大路野,仲有雪糕同小食。但飲品好明顯無fill過,我見到人地有蔘蜜,鹹甘桔,出面都無。甘我又走去問姐姐有無啦,佢又神回我一句:「係哂出邊,有就有,無就無,自己睇」😶我無言走開了外面仲有冰沙機汽水機,我就無試啦,飲忌廉溝鮮奶算。之後出面仲有個菜櫃,有啲丸,公仔面,菇等客人自己夾既。拎完飲品醬汁番去,等左15分鐘個鍋係完全無起色,吾滾既😑之後坐我地隔離個叔叔見到,幫
天氣轉涼,緊係要打邊爐啦。

外面仲有冰沙機汽水機,我就無試啦,飲忌廉溝鮮奶算。之後出面仲有個菜櫃,有啲丸,公仔面,菇等客人自己夾既。拎完飲品醬汁番去,等左15分鐘個鍋係完全無起色,吾滾既😑之後坐我地隔離個叔叔見到,幫我地再講要較到最大丫,好耐先滾咖。最後我地差不多等了30分鐘先有得開始食😑

野食第一輪一定係不停寫咖啦。結果只泥左5樣,吾緊要甘我地再寫,一直都吾見侍應,甘我咪叫男朋友拎出去櫃枱俾佢地。甘岩見到個傳菜姐姐,問佢有無呢啲野食。傳菜姐姐爆我男朋友話:「下面張紙乜都無咖啦吾洗寫,菜出面有就有,其他全部無!你寫都無用,無得俾你😡」我男朋友呆左,番泥同我講,之後我出左地搵另一個侍應哥哥,佢就幫我跟進,拎左部分食物俾我地。真係食到一肚氣!最後我地食左一陣就走,吾想再食,火都泥🔥🔥🔥食物已經吾算好新鮮,好普通。👎🏻

我都未試過去任食打邊爐會乜都無,吾想做生意?定我得罪你地啲同事?態度洗吾洗甘差,趕客?我地一定無下次囉,埋單每人都要163,其實真係吾算好平,中等價錢。所以吾需要食稻香受氣!!我知應該係個別分店個別例子,因為朋友係另一間食係無呢啲事發生。

2017-12-02
15 分鐘 (堂食)
$163 (宵夜)