2009-03-03 424 瀏覽
呢條街有好多間米線,不過我唔係咁有耐性,所以揀左一間唔駛排隊等0既入到去,有位阿姐好熱情咁招呼我坐低,我連menu都未睇,佢就企住等我叫野,我覺得好有壓力呀好彩我一眼關七,都好快咁揀左菜肉雲吞米線+熱奶茶,佢終於功成身退,離開我視線範圍。奶茶好快黎左,不過都其實冇咩期望架喇~之但係杯野真係唔夠熱,我懷疑係擺左0係廚房一段時間0既製成品,飲左三分一都唔係幾敢再飲落去,再等多5分鐘左右碗米線黎埋,個賣相好唔掂,有一塊溶爛0既生菜伴住,令成碗野更加似「二手貨」(即係俾人食過咁0既樣),anyway,香港應該唔會有d咁無良0既舖頭卦我第一時間夾起雲吞,好稔呀﹗一咬就爛哂,夾都夾唔住,好彩我用更兜住黎食,唔係就跌哂落水而米線都一樣係好稔,點解會咁架?

而米線都一樣係好稔,點解會咁架?
菜肉雲吞米線