2022-09-11
見到食評推介渝味曉宇出左個keto邊爐,於是去試吓啦,好可惜去到先發覺個活動已經做完了… 唯有本著破酮嘅危機照試啦。我哋係weekend lunch去,有個二人lunchset$498抵食好多,一於就試吓啦。餐入面都有好多野揀,唯有盡量叫啲keto friendly 嘅款。環境:雖然個地方唔算大,但非常舒服,枱唔算迫,而且仲2面環海添! 最緊要係其實唔多人,我哋12點去,坐到2點其實都只係得3-5枱客午市二人火鍋套餐:鴨血,手打魚米蝦滑,,珊瑚丰,田園菜籃,黑豚腩肉,嫩牛肉,稻田毛肚,大刀筍片,包漿豆腐,鮮滑魚麵, 同兩罐汽水 (特飲可以另加$30)其實每一個份量都唔係好多,食完都唔係好夠飽,我哋encore左一份嫩牛肉,真係堅好味😋一定要試佢個signature 九宮格麻辣火鍋,我哋叫普通辣其實唔算好辣,帶辣之餘都仲食到食物嘅鮮味嫩牛肉一定要試,勁淋勁嫩,同個湯底簡直絕配,好食到要encore左次。珊瑚蚌一樣好好食,記得淥30秒就食得黑豚腩肉好有肉味,用黎打麻辣火鍋真係冇得頂稻田毛肚好多人都會叫啲個,我哋都想試吓。咁巴閉得4塊,其實冇乜特別,只係黑牛柏葉飛邊。我寧願食番普通嘅黑牛柏葉
環境:
午市二人火鍋套餐:
珊瑚蚌一樣好好食,記得淥30秒就食得
黑豚腩肉好有肉味,用黎打麻辣火鍋真係冇得頂
稻田毛肚好多人都會叫啲個,我哋都想試吓。咁巴閉得4塊,其實冇乜特別,只係黑牛柏葉飛邊。我寧願食番普通嘅黑牛柏葉仲有口感,如果單點嘅話我覺得可以skip
手打魚米蝦滑呢個都係勁好食,好爽口彈牙而且有蝦味,必叫。雖然明知唔係keto friendly,但都唔理了😅
鮮滑魚麵啲個魚麵都係好食嘅,好彈牙而且味道都好好。啲個食晒絕對係會破酮,因為始終都係用麵粉做😭
包漿豆腐、鴨血、大刀筍片筍片同豆腐都好食。鴨血並唔係自家製,冇味,真係麻麻地,我第二次唔會再揀佢
店鋪好細心,仲會俾埋個timer你,等你每樣食物都唔會淥過耐,抵讚👍🏻
總結:價錢偏貴,但食物有質素,環境服務都唔錯。有機會都會再幫襯。
P.S. 午市免湯底費(每人$38),但午晚市都會收茶錢(每人$20)(套餐除外)