2007-10-07
兩星期前己經迫幾個同事一同去燒烤。打電話去訂位時有一聲音沙啞,粗獷男仕接聽,而且似剛訓醒。果然去到,一大班公仔人坐著食煙,攞位時真係搵唔到我名。不過好彩我地係第一班人到,所以佢都俾個邊欄近馬路位俾我,原來係好位黎架,因為當日好熱,近路邊有風好好多。OR寫$78位,其實週末,假日都加價,$88位,加炭要$20一桶,不過因為飲品超平,送一個飲品外,另加都只係$6-$8一樽或一罐,相對一般都算好平,所以週末,假日加價都唔係太過份。食物果然同其他食友講一樣,真係好好味。尤其黑椒牛柳粒真係好正。夠淋得黎又唔會太咸。而且全部食物都係獨立包裝,雖然唔環保,不過感覺好似乾淨好多。種類真係好多,不過要問佢先知有咩食。可能有純情小妹會怕同公仔人講野,不過佢地其實都冇咩,係粗聲粗氣d,做生意嘛,都冇野既。另外仲有好多錫紙包既粟米,蕃薯,金菇等等。你係估唔到咁細心。我自己都帶左蝦,青口,多春魚,佢地都冇出聲,可能學之前食友講佢地冇既食物自己帶都冇問題。要提下佢d炭一支支好靚,而且好易燒,所以要收錢都合理。總結各同事都覺得食物十分好味,而且唔太咸,少味精,飲品好平,值得再黎。但我睇漸漸多人去,一定有再加價可能。