2019-04-11 464 瀏覽
九龍城出名食泰國野,但眾多泰國餐廳,燒王絕對佔頭幾位。內裡裝修雖然有點殘舊,但仍然成日坐爆,週末一定要訂定枱啊!每次的前菜必食生蝦刺身,出面成日得六隻蝦,但燒王有成12隻,一定夠曬分。蝦肉彈牙爽口,涼涼地但絕對無冰鮮雪藏味,加埋個酸辣汁勁好食!之後叫左一碗冬陰公,影相已經分左三碗出黎!少少辣帶酸,好濃嘅冬陰公,重點係入面有超多海鮮!有蝦有魚嘜都有!足料!我地覺得燒王最好食係佢嘅薄餅!加咖喱真係食唔停口,薄餅香脆油香,唔係乾爭爭紙皮薄餅,咖哩唔辣但香口,中間加左蛋汁更香滑,不過d雞有少少老左,咖哩份量多,一份薄餅完全唔夠配d咖喱,有次朋友自己一個人食左成份。燒王仲有好多野都好食,串燒,烏頭魚都係好好食,配埋泰國啤真係爽到暈,唔覺意就會叫左好多野,埋單圍埋平均都二百人頭,唔算平但值得嘅,今晚仲見到有人食鐵板燒烤,下次一定要試下!
九龍城出名食泰國野,
但眾多泰國餐廳,燒王絕對佔頭幾位。
內裡裝修雖然有點殘舊,但仍然成日坐爆,週末一定要訂定枱啊!