好耐冇食茶餐廳啦呢間起九龍城有相當歷史,受歡迎到要排隊設有常餐、茶餐,亦可單點各式多士意粉/公仔麵/通粉我點咗個茶餐 ($66),男朋友叫咗個特餐 ($68)▶️ 叉燒湯意粉湯底濃郁,鹹中帶有蜜汁甜味意粉質感還好啦叉燒望落靚仔,不過肉質偏硬同韌,肥膏多過瘦肉,唔太好食🤥▶️ 火腿煎雙蛋配牛油餐包煎雙荷包蛋好大隻🍳蛋黃流心呈漿狀蛋白位煎得香脆牛油餐包甜甜地,似嘉頓一包四個嗰隻🍞面頭一片厚牛油🧈食落軟綿綿暖暖地,配蛋黃汁食好夾火腿正正常常,金妹牌味道▶️ 凍奶茶 (+$2)忍唔住叫返杯港式奶茶🧋茶底濃醇苦澀,少甜少冰啱啱好飲完醒神晒▶️ 沙嗲牛肉公仔麵用上日本版公仔麵🍜沙嗲牛肉幾腍,好食過叉燒▶️ 火腿炒雙蛋配牛油餐包炒蛋濕潤幼滑,比一般蛋黃有牛油香味男朋友話炒蛋算係佢招牌 (唔少人叫佢個黃袍叉燒飯,的確好靚仔)-炒蛋煎蛋同牛油餐包好食,不過叉燒意粉麻麻哋杯港式奶茶都好飲嘅上菜速度以茶餐廳嚟講比較慢,等咗15分鐘先上齊服務可以,雖然忙碌但唔馬虎或態度差不過環境狹窄,坐得唔太舒服,要同人搭枱,坐得迫啲侍應們上菜又要好小心,啲碟好淺,好容易倒瀉湯 (啱啱都有倒瀉,好彩我避得快🫣)價錢比一般茶記貴,但份量
好耐冇食茶餐廳啦
呢間起九龍城有相當歷史,受歡迎到要排隊
設有常餐、茶餐,亦可單點各式多士意粉/公仔麵/通粉
我點咗個茶餐 ($66),男朋友叫咗個特餐 ($68)

▶️ 叉燒湯意粉
湯底濃郁,鹹中帶有蜜汁甜味
意粉質感還好啦

叉燒望落靚仔,不過肉質偏硬同韌,肥膏多過瘦肉,唔太好食🤥
叉燒湯意粉

▶️ 火腿煎雙蛋配牛油餐包
煎雙荷包蛋好大隻🍳蛋黃流心呈漿狀
蛋白位煎得香脆
牛油餐包甜甜地,似嘉頓一包四個嗰隻🍞面頭一片厚牛油🧈
食落軟綿綿暖暖地,配蛋黃汁食好夾
火腿正正常常,金妹牌味道
火腿煎雙蛋配牛油餐包

▶️ 凍奶茶 (+$2)
忍唔住叫返杯港式奶茶🧋
茶底濃醇苦澀,少甜少冰啱啱好
飲完醒神晒
凍奶茶

▶️ 沙嗲牛肉公仔麵
用上日本版公仔麵🍜
沙嗲牛肉幾腍,好食過叉燒
沙嗲牛肉公仔麵

▶️ 火腿炒雙蛋配牛油餐包
炒蛋濕潤幼滑,比一般蛋黃
有牛油香味
火腿炒雙蛋配牛油餐包

炒蛋煎蛋同牛油餐包好食,不過叉燒意粉麻麻哋
杯港式奶茶都好飲嘅
上菜速度以茶餐廳嚟講比較慢,等咗15分鐘先上齊

服務可以,雖然忙碌但唔馬虎或態度差
不過環境狹窄,坐得唔太舒服,要同人搭枱,坐得迫啲
價錢比一般茶記貴,但份量好大好飽肚嘅
唔驚邪惡嘅話可以試吓佢個炸午餐肉條同西多士配雪糕😈
火腿煎雙蛋配牛油餐包