2024-05-25
去左尖沙咀嘅城寨煲皇食晚餐,堂食。每人消費大約係500蚊。如果係外賣嘅話,我會揀自取或者送餐。今晚同我一齊食飯嘅係我個好朋友,我哋嚟緊開心嘅朋友聚會。我揀咗好多好食嘅菜嚟試下。首先,我飲咗花膠雞湯火鍋湯底,好鮮美,有花膠嘅香味。然後,我試咗個煲仔雞,味道獨特,雞肉嫩滑多汁。牛胸爽同牛頸脊都係我推薦嘅菜式,個牛肉好鮮嫩,口感好細緻。仲有羊肉、手打墨魚丸、紅薯粉、娃娃菜同花雕醉牛等等,每一樣菜都好好食,留低好深刻嘅印象。我揀呢間餐廳同呢啲食物嘅原因係因為我啲同事介紹咗俾我,而且仲可以有八折優惠。呢度嘅食物好好味,服務都好好,令我好滿意。食完好味嘅飯後,我仲買咗張九龍城寨電影嘅明信片留低個記念。今次嘅用餐經歷好開心,我會推薦呢間餐廳俾我嘅朋友,希望佢哋都可以嚐到呢度嘅美食。