2017-07-31 350 瀏覽
幫朋友看完舖,佢帶我去宵夜填補下我個食物焚化爐既空位。呢間舖頭一啲都唔起眼,我行過一定唔會入去食,因為全間舖都係摺檯,我見佢有時仲會開到出街,一望入去全場爆滿,坐到迫迫的。我同朋友去到咁岩有人走,我地坐底就叫左我愛既咖哩、蒜蓉包、生蝦,我朋友每餐都要食菜,所以叫左個椰菜苗。生蝦好新鮮、超爽脆,仲要係啖啖肉,我之前去過同區幾間都唔夠呢間既好,加埋佢哋既汁簡直一流👍🏼👍🏼最令我有驚喜既係椰菜苗,真係超好味,好清爽又甜,但佢炒係多油既,不過都好好味。咖哩緊係要蒜蓉包啦!個主角變左唔係個咖哩,係個蒜蓉包👍🏼又牛油又多蒜加香噴噴,兩個人前後食左兩碟,如果唔係太飽一定再叫多碟😂
  • 生蝦
  • 蒜蓉包