2017-04-13 326 瀏覽
今日心血來潮又去到九龍城食飯,本身食開嗰間泰國菜,因為晏左入去所以無位,唯有搵過第二間。餐廳裝修簡單,價錢都不貴就入去試吓。金邊粉,未有太大驚喜,而且配菜不是很多,下次不會再試燒牛肉,點左7 成熟,係即叫即整,但同本身想去嗰間餐廳水準有差,牛肉兩邊熟嘅程度唔一樣,一邊係燒得剛好,中間係粉紅色,但另一邊燒太多肉質好韌。泰式椰菜苗偏硬,而且咸左少少,平時好鍾意食椰菜苗,但係呢一道菜就有少少失望。炸蝦餅,呢個都係我必點嘅菜式,份量都算多,而且每一套都好飽滿,但蝦肉占嘅比例少咗啲。燒雞翼,呢度嘅串燒係要起碼點3份,所以我地點左三隻小雞翼,之前食開個間係整隻上, 呢度就係斬開咗,雖然方便左,但係就冇咁原汁原味。椰青不過不失,椰汁鮮甜,食到最後都係不停刮啲嘢椰肉出嚟食。理單大約$350,叫左甘多野食,價錢都唔貴,但都會去番平時食開個間。

餐廳裝修簡單,價錢都不貴就入去試吓。

金邊粉,未有太大驚喜,而且配菜不是很多,下次不會再試

椰青不過不失,椰汁鮮甜,食到最後都係不停刮啲嘢椰肉出嚟食。