2021-02-08
#九龍城 除咗係食泰國菜勝地,最近留意到喺侯王道開咗間冰室 @red_chicken_hk,一於試下新口味!💚 紅雞水晶海南雞飯絕對係件件水晶嘅海南雞,除咗骨去得好清之外,雞件嘅肥瘦都好均勻,夠滑口而且好有油香。再配上三款醬汁(泰式醬、甜豉油、薑蓉),味道絕對比得上好多坊間海南雞專門店。而且例湯都好足料!💚 自家製雙層芝士漢堡牛肉飯配炸蝦漢堡牛肉唔單止超厚超juicy,雙層芝士仲好濃好香,配上啱啱即製嘅炸蝦,成個飯都好配合!而黑椒汁都好夠,啱晒送飯!💚 紅豆冰、凍奶茶紅豆冰好足料,超多紅豆👍🏻 另外既係幾欣賞佢嘅奶茶,茶底比較澀身同濃厚,唔錯!其實整體嚟講 #紅雞冰廳 定位更加似係cafe嘅感覺,雖然有冰室嘅裝潢,但係無論味道同擺盤都好講究,絕對唔係普通茶記扮冰室之流。------------📍紅雞冰廳九龍城侯王道2B號地鋪------------
💚 紅雞水晶海南雞飯
💚 自家製雙層芝士漢堡牛肉飯配炸蝦