2024-03-15 101 瀏覽
九龍城除咗食泰菜之外,其實仲有好多好選擇,今日就去拜訪咗一間正宗意大利餐廳「Pavia」 ,餐廳環境佈置以木系、米白色和橙色設計,充滿意大利家庭式風味,坐得舒服感覺溫暖,打開餐牌好多意大利經典菜式👍🏻👍🏻🌟芝麻麵包和蒜蓉多士兩款麵包即烘熱辣辣,分別係芝麻包配上新鮮牛油香脆美味,新鮮蒜蓉充滿牛油蒜蓉香🌟周打魚湯非常足料,忌廉湯香濃十足,每啖都食到美味香嫩的魚肉,好味道🌟煙燻法國BB鱔沙律 這個頭盤是廚師推介,主角法國BB鱔有濃的煙燻香味,口感柔軟又帶點煙靭,味道鹹鹹香香,配上各種沙律配菜,清新好味🌟香辣蜆肉扁意粉意粉味道香香辣辣帶香草香,炒得香口,意粉夠彈牙,蜆肉粒粒配合紅辣椒和炒意粉,相當惹味🌟燒美國頂級西冷肉眼牛扒肉眼大件厚切,烤得外脆內軟,鎖住肉汁,肉質五成熟好夠腍,高質素,配菜有香滑薯蓉和秋葵,牛扒質素比很多高級扒房還好👍🏻🌟焦糖燉蛋面層脆卜卜焦糖,甜美脆香,滑嘟嘟燉蛋,啖啖都有陣陣豐富的雲呢拿和蛋香🌟意大利芝士餅提拉米蘇,充滿洒香,蛋糕質感Creamy 濕潤,唔太甜,入口即化,好好味

🌟芝麻麵包和蒜蓉多士

🌟周打魚湯
非常足料,忌廉湯香濃十足,每啖都食到美味香嫩的魚肉,好味道

🌟煙燻法國BB鱔沙律

🌟香辣蜆肉扁意粉