#fatchubelly宋王臺📍 入魂鐵板燒 (九龍城)之前經過宋王臺見到有間鐵板燒,價錢幾親民,裝修亦都好日式又有大魚缸放咗唔同新鮮嘅海鮮,所以就入咗去試吓,今次叫咗一個「人魂套餐二人前」,覺得幾抵食幾推薦大家去!💥南非鮑魚鮑魚喺魚缸啱啱拎出嚟非常新鮮😆鮑魚肉質非常有咬口同埋彈牙點少少鹽更加可以增加鮑魚嘅鮮味🧂💥大虎蝦大虎蝦非常鮮嫩多汁啖啖肉🦐醬汁亦都非常之入味蝦頭啲蝦膏係爆曬出嚟非常好食🤤💥日本廣島蠔日本廣島蠔燒到外皮非常之香脆🦪而入邊亦都非常軟熟多汁配埋啲蔥花同埋煙肉食口感一流👍🏻💥清酒煮蜆清酒煮蜆每粒肉都非常大粒😋有酒香得來亦都非常鮮甜清酒更加可以飲有淡淡的蜆味💥美國牛肉薄燒今次試咗三成熟嘅牛肉薄燒中間包上咗蔥同埋好香嘅蒜食落去係有爆汁嘅效果味道係非常之好食✨💥日本黑豚肉薄餅好脆嘅薄餅包住咗黑豚肉🐖加上甜甜地嘅醬汁食落去好香黑豚肉味之餘仲有紅蔥頭蔥花等等配埋食非常好食💥牛肉粒炒飯最後送上咗炒飯係用鐵板炒成🔥米飯粒粒分明 非常之有蛋香而且炒飯非常足料 牛肉味亦都好濃💥甜品甜品係焦糖麵包 同埋雪糕🍨🍞師傅將焦糖散喺麵包上面然後用鐵板燒到非常之脆配埋雪糕一凍一熱咁食非常好食入魂鐵板燒
#fatchubelly宋王臺
📍 入魂鐵板燒 (九龍城)

💥南非鮑魚

甜品係焦糖麵包 同埋雪糕🍨🍞
師傅將焦糖散喺麵包上面
然後用鐵板燒到非常之脆
配埋雪糕一凍一熱咁食非常好食

入魂鐵板燒 (九龍城)
九龍城太子道西448號太子匯地下9及10號舖