2020-07-05 1246 瀏覽
話說之前疫情肆虐, thanks to wuhan, 禮拜日一家通常叫外賣。但當所有discount code 都用曬, 我地會出去買外賣食, 而老豆只會要法包就夠, 不過指定要呢間。第一次見到呢個法包, 心諗點值$28, 硬到死點會好食, 唔點olive oil 同black vinegar 我寧願食幾個雪芳蛋糕。 點知一試就愛上。法包冇想像中咁硬, 反而呈現外脆內軟既狀態, 食落陣陣麵粉香, 非常好食! 唔點olive oil 同black vinegar就咁食亦都十分ok! 唔怪得老豆咁鍾意, 而且一條份量都大, 當light lunch都ok. 十分推介, 貴得有理!同場加映個橄欖包, $23 好似, 我就覺得麻麻。不過用料靚, 個包仍然係非常鬆軟好食。總如, 貴但係好食, 或者好食但貴, 睇你點睇啦。題外話, 九龍城係發哥經常出沒地點之一, 話唔定你去呢間鋪頭買麵包會見到發哥或者發嫂。咁呢度d麵包就好食又抵食啦。

短法包

2020-07-05