2015-03-24
早輪响fb見d人狂po隻太陽蛋,話係份子甜品,無幾耐新假期都出埋!見佢幾得意咁,果日出開九龍城咪試吓。間野叫「笑甜甜」,响南角道,我地一行4人,嗌左4樣野share: 早晨全餐就係果個份子太陽蛋、拉麵蛋糕、情迷焦糖、同心太軟。個太陽蛋一出,我地全部忍唔住嗌左出黎!真係真嘅一樣,好鬼馬!個蛋黃一切落去竟然會爆醬,係芒果汁!個蛋白就係意式奶凍,一酸一甜配得幾好味。佢地另一個鬼馬甜品係拉麵蛋糕,梗係要試啦。一樣做到超似!拉麵其實係栗子蛋糕,下面仲有層吉士,個湯係檸茶凍,仲有三粒泡芙扮章魚小丸子。做型非常抵死,不過味道偏甜,好在有個檸茶凍中和吓。。驚佢地淨係得個樣,點知另外個窩夫同心太軟都好穩陣! 窩夫外脆內軟,好香蛋味!心太軟呢,好食過好多餐廳,衰在太細,如果大件d仲正!今次冇中計!會再返黎試吓其他野。
今次冇中計!會再返黎試吓其他野。