餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2018-08-08 247 瀏覽
看見呢間店的宣傳,好想試下d榴連甜品,所以就今日去試!首先,我見到個下午茶menu下面果行寫住可以半價轉任何飲品,咁我就轉榴連沙冰,點知阿姐話唔得,我心諗咁就唔好寫任何飲品啦!唔緊要,真係好想試下,所以就散叫,不過呢個沙冰新到menu係無嘅,但我就喺佢店的宣傳影片度見到$38,所以就無特別問佢幾錢就叫咗!最後埋單,見到佢有個item收我45,細問之下,佢支吾以對話呢個係榴連沙冰的價錢,咁我問唔係38咩?佢就話之前係38,但佢又自打咀巴話呢個沙冰只係推出咗幾日,講到佢都無乜得好解釋自己行開咗。。我覺得呢間店好唔老實,好似喺度呃人咁,我唔係介意佢貴咗7蚊,而係如果你一開始set呢個價,就唔好無啦啦話加就加!係38就38,係45就45!最好講下佢嘅食物:1.榴連沙冰:得好少好少榴連肉喺上面,整體太甜,亦無乜鮮味,似香精味多,完全唔值45蚊!2.榴槤糯米飯:同我想像中爭好遠,個飯好硬,又無香味,好似平時食碟頭飯d飯咁。。個榴連就ok,不過食得出用椰漿嚟遮掩佢唔太新鮮的缺點。3.乾炒雞絲河:呢個好多油,d粉好散,不過味道尚算正常4.煎蠔餅:又係好多油!不過佢d蠔係幾好食,但食完好滯!
看見呢間店的宣傳,好想試下d榴連甜品,所以就今日去試!

最好講下佢嘅食物:

3.乾炒雞絲河:呢個好多油,d粉好散,不過味道尚算正常

4.煎蠔餅:又係好多油!不過佢d蠔係幾好食,但食完好滯!