去咗九龍城上戶酒場日式料理,整體感覺真係唔錯。位置都好方便,出左宋皇臺站走2分鐘就到。我哋叫咗好多野,其中最正嘅係鐵板原隻龍蝦,啲龍蝦肉質鮮嫩、味道濃郁,煮得剛好,啲醬汁都好香濃。🍤 壽司盛同上戶刺身盛配迷你烏冬都好新鮮,啲油甘魚、三文魚、帶子、赤蝦同磯煮鮑魚都新鮮爽口,令人回味。🐄 香蔥牛肉薄燒配三文魚炒飯同牛舌薄燒配三文魚炒飯都好正,牛肉燒得剛剛好,啲三文魚炒飯粒粒分明、香氣四溢。🍢 櫻花蝦炸豆腐同黑松露帶子手卷都好特別,櫻花蝦新鮮多汁、口感彈牙,豆腐外脆内軟、味道豐富,而黑松露嘅香味更加突出。除咗食物之外,我哋都好欣賞上戶酒場嘅服務態度。佢哋嘅服務員好細心、有禮貌。整個用餐體驗都好愉快,環境安靜又有氣氛,係一個適合同朋友、家人一齊去嘅好地方。😊