2021-06-17 7690 瀏覽
呢排泰菜癮起,喺香港想食泰國菜真係一諗就諗起九龍城,咁唯有plan plan 佢,食完泰國菜食埋甜品啦!聽朋友講Orange elephant 呢排有$1菜式,星期一仲要係泰式明爐烏頭🤭🤭其他日子有唔同嘅,例如鳳爪沙律,飛天通菜,啤酒等等,最吸引應該就係星期一,所以到最後都係決定星期一用下呢個咁吸引嘅優惠🤤🤤由於同男朋友食(佢都幾大食),一定係兩個人嗌三人份甚至四人份嘅portion ,所以我哋一坐低諗都唔諗,就話不如嗌個泰式小食拼盤啦👻👻其實諗返望返張相都真係幾多嘢,有四款小食,都幾大份睇吓個炸蝦餅,好口肉,又彈牙,配上酸甜醬,真係久違了的泰國風味😂😂😂而香葉炸雞就係我一直嘅至愛,唔知點解要包香葉,明明舊炸雞係冇香葉嘅味道😂但係就係好味道😂😂😂到呢個炸春卷,原本對佢冇乜期望,但係男朋友食咗之後就話好好食😂入面應該係一啲蔬菜同埋粉絲,一食,又真係唔錯喎!到戲肉!$1泰式明爐烏頭!一上枱,真係冇諗過咁豐富,一啲都唔欺場喎!同正常嘅明爐烏頭一樣,都會跟一碗湯俾你到時加,試一啖湯,帶點酸,味精唔重,我就幾鍾意啦❤️我食飯就一定要食菜,椰菜苗係泰國菜必食嘅蔬菜類(對我黎講係😂)呢度嘅馬拉盞炒椰菜

其實諗返望返張相都真係幾多嘢,有四款小食,都幾大份

泰式明爐烏頭

呢度嘅馬拉盞炒椰菜苗都OK,不過好似炒香啲嘅話會再好食啲,通菜可能都會再好啲🤭
馬拉盞炒椰菜苗

仲有呢個泰式炒金邊粉,其實佢另外仲有一個蛋網海鮮金邊粉,到最後我哋都決定是返傳統嘢,穩穩陣陣,幾好食~
泰式炒金邊粉

依家冇得去旅行,唯有食飯時order 返當地牌子令自己好似身在其中咁😂

男朋友就嗌左麒麟啤,我就飲青檸梳打,當係盡下興🥳🥳🥳

Singha  啤酒

呢度性價比真係幾高,尤其是有$1 menu,大家可以揀你想食嘅日子過嚟enjoy呢個咁正嘅Offer!

2021-06-14
泰式炒金邊粉