2025-03-01
餐廳環境清幽!有好多有心思既裝飾~好適合聚餐打卡❤️今次叫左三個晚市套餐~套餐包括一款頭盤、一款主菜以及一款甜品🍮!頭盤:🍽️💫我地叫左FRENCH ONION SOUP✨飲落熱辣辣🔥洋蔥味濃郁 仲有牛肉香味!啖啖芝士好正呀🧀💫另一款就叫左SPANISH GARLIC PRAWN✨呢款好驚喜!蝦咬落好彈牙!配上蘋果粒酸酸甜甜好開胃🤤主菜:🍽️1️⃣ 【PORK KNUCKLE PIZZA(8")】 套餐價 $228配料有招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、烤燈龍椒、紅洋蔥、水牛芝士同蕃茄醬🥫豬手落得好足料!肉感🈶好有咬口~越咬越香口!加埋其他配料一齊食口感好豐富!pizza邊邊咬落好脆身!✨2️⃣ 【DELUXE MUSHROOM PIZZA (8") M】 套餐價 $228配料主要有椎茸、白玉菇、蘑菇、杏鮑菇、烤松子仁、白松露油、水牛芝士、芳提娜芝士同青醬✨一上檯已經好重菌菇香味!🤤食落菇味同樣濃郁 !仲有芝士好濃郁😆整体口感都頗豐富~鍾意食菇菌的朋友不要錯過🙂↕️❤️3️⃣ 【MUSHROOM CARBONARA 】 套餐價 $228可能係我食過最濃郁的卡邦尼意粉!芝士香味濃郁!奶油味十足💯每一條麵
頭盤:🍽️
主菜:🍽️
可能係我食過最濃郁的卡邦尼意粉!芝士香味濃郁!奶油味十足💯每一條麵都沾滿奶香味👍🏻
甜品:🍽️
💫【日式布甸】
食落甜而不膩!蛋香味都好重!❤️
💫【CHURROS WITH VANILLA ICE CREAM G GHOCOLATE SAUCE 西班牙油條、雲尼拿雪糕,朱古力醬】 +$48
Churros香脆可口~配上有雲尼拿籽既雪糕唔會過甜!味道啱啱好✨仲有水果搭配💗
🌟員工服務態度好好!會時刻留意食客需要😁
📍 The Salted Pig
九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 11樓12號舖
#thesaltedpig #西餐 #約會餐廳 #香港美食 #香港必食 #九龍灣美食 #九龍灣 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港十八區 #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodiehk #852food