2022-05-28
復活節假期慶祝!難得有四日公眾假期,當然要食返個復活節大餐,我哋前一日預約,先至唔使排隊等候!我哋選擇食半自助午餐,揀咗主菜之後就可以出去夾沙律、甜品、餐湯,跟餐有一杯飲品。爐燒香檸春雞配迷迭香燒汁$160- 燒春燒聞落好香,啱啱燒起熱辣辣,有肉汁,口感嫩滑,味道幾有香草味,已經唔需要再額外加調味汁,推介!烤英國豬柳配洋蔥汁$175- 豬柳本身肉質爽彈,仲夾雜少少脂肪,不過就冇乜肉嘅鮮味,份量好大,加埋沙律薯蓉食完好飽。自助沙律- 有幾款沙律都唔錯,我最鍾意吃蕃茄螺絲粉,酸酸甜甜幾開胃,其他沙律就正常發揮。甜品- 我每款甜品都夾嚟試吓,最好食係芝士蛋糕,唔會太實太heavy,我哋食多一件都覺得好食。提子scone都好軟熟,唔錯。木糠蛋糕嘅cream好膩,木糠比例太少,可以唔試。廚師精選餐湯- 今日係南瓜忌廉湯,食到一粒粒南瓜有啲口感,質感幼滑,好味到我飲咗兩碗,推介!
爐燒香檸春雞配迷迭香燒汁$160
烤英國豬柳配洋蔥汁$175