2024-10-23 212 瀏覽
今日同屋企人去九龍灣的泰cool食午餐,真係一個好開心嘅時光!餐廳環境輕鬆舒適,適合一家人聚餐。我哋點咗幾樣好味嘅泰國菜,令人回味無窮。首先,我哋試咗泰式蝦金邊粉,蝦肉鮮嫩,粉條滑溜,配上特製的醬汁,味道絕對夠味。接住,我哋點咗凍泰式奶茶,香濃的奶茶配合冰涼的口感,喺炎熱的天氣中,真係一杯極品。之後,我哋又嘗試咗雞絲扎肉撈檬,雞絲細緻入味,搭配新鮮的撈檬,整體口感清新。還有熱朱古力,甜而不膩,暖心又暖胃。泰式生蝦刺身更係一大亮點,新鮮的生蝦,搭配酸酸辣辣的醬汁,令人一試成主顧。另外,火車頭河粉同鳳爪沙律都非常美味,河粉滑爽,鳳爪沙律則帶有清新的味道,正好消除油膩感。最後,我哋點咗名爐檸檬蒸烏頭,魚肉鮮嫩,檸檬的酸味提升咗整道菜的層次感。最後,我哋仲食咗512蚊,甜品絕對為今日嘅美食畫上完美句號。整體來講,今次午餐真係好滿足,期待下次再來!