2018-10-10
同男友得閒無事就好鍾意去九龍灣行街😂因為有好幾個大型商場,而且啲野唔會太貴唔啱行😀諗晚飯食乜嗰陣突然覺得好耐冇食泰國菜就好想食,搵到呢間見價錢合理就去試下😁平時好少去得寶呢邊,原來個商場大執過黎, 多咗好多嘢行😯呢間泰國餐廳有少少開放式,裡面裝修又帶有少少古典味咁, 仲好闊落👍我哋兩個人叫咗一個泰式金邊粉, 馬拉盞椰菜苗,清湯明爐烏頭魚同埋芒果糯米飯😎泰式金邊粉味道剛好,唔會太酸,蝦都幾爽,味道仲幾似我喺泰國食過嗰種,西利!👏椰菜苗對我嚟講就辣咗少少😂🙈不過都幾惹味,炒得啱啱好唔會過熟😀食泰國嘢一定會嗌個明爐魚😁😁因為咁大個爐一路煮住有氣氛,而且魚唔會攤凍變腥👍呢隻魚第一啖食唔係太夠味,跟住滾滾下其實清湯都帶些少微辣,啲湯汁浸咗落啲魚肉度都幾好食😋😋😋very nice!個芒果糯米飯用咗成隻芒果😮😮幾清甜👍個椰汁唔會太稀又唔會太稠呢個價錢可以食到呢個質素呢個份量同埋坐得舒服,真係好抵!👍👍下次一定會再去🙌
因為有好幾個大型商場,而且啲野唔會太貴唔啱行😀
平時好少去得寶呢邊,原來個商場大執過黎, 多咗好多嘢行😯