2024-10-07 387 瀏覽
喺九龍灣想食泰國菜,於是瓹窿瓹罅嚟咗呢間街坊小店,估唔到又幾有驚喜喎,食咗個幾高性價比嘅晚餐🍽️明爐烏頭魚見到隔離枱嗌呢一條明爐烏頭魚好吸引,所以我哋都嗌返一份嚟食。明爐烏頭魚有清湯或者冬蔭功湯口味可以選擇🐟我哋就揀咗惹味嘅冬陰功湯,除咗火爐上面嘅魚已經有冬陰功湯之外,餐廳亦都額外俾咗一碗湯我哋,可以加上條魚度。烏頭魚嘅肉質好實淨,同酸酸辣辣嘅冬陰功湯好夾,呢個價錢就食到成條魚真係好抵😉正宗泰式豬手冇諗過呢個無骨豬手用個煲上,咁就可以更加保溫啦,慢慢食都keep住暖笠笠🐷 呢個豬手嘅調味用上咗甜醬油,微甜口味炆得好入味。呢個泰式豬手炆到腍晒,連層豬皮都係入口即溶。炸蝦餅講到食泰國菜必食嘅小食,我嘅首選會係炸蝦餅🍤 呢度嘅炸蝦餅幾彈牙,令人食個不停。串燒半打有牛肉同埋雞肉各3串,啱晒我哋呀,可以一次過試晒兩款口味。個人就更鍾意雞肉串,因為比較嫩滑🐥 沙嗲醬嘅花生味好濃郁,真係串燒嘅絕配。無糖百事可樂最後仲嗌多個可樂開心吓🥳 真係飲到gur一聲㗎🥤呢間餐廳裝修仲設計到有少少火車元素,真係幾特別㗎喎😎 菜式抵食,下次想食泰菜又多個選擇 。

明爐烏頭魚

串燒

無糖百事可樂
最後仲嗌多個可樂開心吓🥳 真係飲到gur一聲㗎🥤
無糖百事可樂

我最近又發掘咗一間高CP值泰國餐廳「曼谷車站」,$149居然食到勁大條嘅明爐烏頭魚,真係估唔到吖,環境佈置到彷彿置身泰國昔日的車站一樣,餐廳並無收取加一服務費,但店員上菜速度快,而且好有禮貌。冬蔭功湯明爐烏頭魚(單點$149),烏頭魚好大條,肉質嫩滑,味道鮮甜,略嫌細骨比較多;冬蔭功湯底味道酸辣,帶有香茅、南薑;配料包括有椰菜、紫洋蔥、車厘茄、芫荽,食落好入味。香草生胡椒炒海鮮(單點$80),鮮蝦肉質爽口,食落好新鮮;魷魚份量多,口感彈牙、不韌;青口肉質飽滿,味道鮮甜;海鮮調味主要依賴香草、辣椒、香蒜,食落好惹味,但生胡椒因為並無拍碎過或磨碎過,所以略嫌胡椒味道欠奉;配料包括有櫛瓜、豆角、生菜。燒牛肉沙律(單點$78),牛肉份量多,肉質厚嫩,牛味濃厚,味道酸辣帶鹹,略嫌炙燒牛肉的香味未夠突出,配以車厘茄、洋蔥、芹菜、青瓜、生菜、香蔥食用,味道清爽。菠蘿海鮮炒飯(單點$75),表面鋪滿肉鬆、腰果,飯粒口感乾身,食落帶有黃薑粉味道,海鮮包括鮮蝦、魷魚、青口,配料包括有菠蘿、臘腸、雞蛋、葡萄乾、紅蘿蔔、青豆、生菜,店員好貼心地已將菠蘿起肉,味道酸甜,食落好Juicy。凍奶茶(單點$18),偏

凍奶茶(單點$18),偏向港式奶茶口味,口感幼滑,茶味濃香,雖然甜度為正常,但飲落甜度適中。

• 菠蘿海鮮炒飯
  • 冬蔭功湯明爐烏頭魚
  • 香草生胡椒炒海鮮
  • 燒牛肉沙律
  • 凍奶茶
2024-11-05 102 瀏覽
這是一間火車主題的泰國餐廳,裝修充滿火車元素,有很多打卡位 🤩 很適合帶小朋友用餐!🔸生蝦刺身 $83蝦肉透出晶瑩剔透的色澤,十分新鮮 😋 配上酸辣的泰式醬汁,好好吃!🔸冬陰功(小) $75各樣香料完美融合,帶着酸辣啲濃郁香氣撲鼻而來 😍 有很多配料,辣得很過癮!🔸肉碎生菜包 $69微酸微辣惹味又香口的肉碎,用新鮮爽脆的生菜包住一起吃,真是很過癮 🤤🔸乾炒雞肉河 $60很夠鑊氣!河粉炒得很乾身同時雞肉又不會太乾,不錯 👍🏻🔸飛天通菜 $57幾乎是每次都會叫的菜式,十分喜歡通菜的爽脆 ❤️🔸椰青 $38 / 凍奶茶 $18

🔸生蝦刺身 $83

🔸冬陰功(小) $75

🔸肉碎生菜包 $69

🔸乾炒雞肉河 $60
很夠鑊氣!河粉炒得很乾身同時雞肉又不會太乾,不錯 👍🏻

🔸飛天通菜 $57
幾乎是每次都會叫的菜式,十分喜歡通菜的爽脆 ❤️

🔸椰青 $38 / 凍奶茶 $18

以前喺觀塘返工嘅時候,好多同事都介紹過呢間泰國餐廳,不過一直冇機會試,因為都要行幾遠。不過今日咁啱嚟到附近,就一於嚟試吓啦。一去到,就見到個門口係好似一格泰國嘅車咁,好有特色,啱晒打卡。一坐低我哋就叫咗呢個海南雞飯,佢嘅雞食落好嫩好滑,而且無骨,大人小朋友都食得。同埋佢嘅油飯都好抵讚,雞油味好重,又好食又唔會太過飽。我就認為呢個生菜包係最抵讚,因為我揀咗大辣,估唔到佢真係夠晒辣。如果唔食辣嘅朋友就要小心啲叫啦,但係因為我好鍾意食辣,平時食嘅生菜包通常都只係少少酸辣,估唔到佢真係好辣好開胃。朋友就話,呢杯西瓜冰唔算太甜,非常解渴。飲落好有西瓜味之餘仲食多少少西瓜嘅肉,啱晒夏天消暑啊。個冬陰功明爐烏頭都好值得一讚,因為佢非常大條,但係啲魚仍然整得好嫩滑。佢仲另外俾咗一碗冬陰功湯,可以拎嚟飲之餘,又可以加落個爐度,非常開胃。而且佢嘅配料都好多,佢嘅菇都非常出色,好適合送飯。呢間餐廳又平又抵食又靚,唔怪得咁多年來都咁多人介紹啦。雖然呢度嘅地方唔係好就腳,但我都一定會再嚟啊。

• 肉碎生菜包
  • 海南雞飯
  • 正宗泰式海南雞飯(無骨)
2024-10-16 147 瀏覽
間吾中都同屋企人嚟到曼谷車站食晚餐鍾意呢度好有泰國風味,環境闊落,坐得都好舒服,加上價錢又吾貴,d姐姐仲非常友善,絕對值得推介咖喱軟殼蟹 $140原隻軟殼蟹非常香脆,咖喱汁帶微甜,小朋友都啱食,送飯一流串燒半打(牛雞各三串) $78阿仔最鐘意呢款串燒,尤其配上特色沙爹醬,見佢食到吾停口炒雜菜 $55炒雜菜款式多又有鑊氣炸蝦餅 $68炸蝦餅新鮮熱辣,非常酥脆,不過比較多油龍眼冰 $26龍眼冰解渴清甜菠蘿沙冰 $32菠蘿沙冰清新可口又解渴
間吾中都同屋企人嚟到曼谷車站食晚餐

咖喱軟殼蟹 $140
原隻軟殼蟹非常香脆,咖喱汁帶微甜,小朋友都啱食,送飯一流

串燒半打(牛雞各三串) $78
阿仔最鐘意呢款串燒,尤其配上特色沙爹醬,見佢食到吾停口

炒雜菜 $55
炒雜菜款式多又有鑊氣

炸蝦餅 $68
炸蝦餅新鮮熱辣,非常酥脆,不過比較多油
龍眼冰 $26
龍眼冰解渴清甜

菠蘿沙冰 $32
菠蘿沙冰清新可口又解渴

2024-10-11
2024-09-27 296 瀏覽
估唔到俾我搵到一間超抵食嘅泰國菜「曼谷車站」😱除咗價錢平💰無收加一服務費❌仲要份量一啲都唔少😍一定要推介俾大家‼️.生蝦刺身🦐生蝦大隻,新鮮爽口😆連同辣椒🌶️生蒜片🧄以及泰式酸辣汁,辣得過癮😋.冬陰功(小)🥣飲得出好足料😉有大蝦🍤菇菌、🍄‍🟫車厘茄、洋蔥同香料等🥔🌿酸辣開胃🤤.正宗泰式無骨海南雞飯🍚雞肉鮮美嫩滑🐓無骨啖啖肉☺️點上薑蔥蓉、黑醬油同酸辣汁🫚🖤味道更加正宗,配有青瓜片同油飯🥒.泰式青木瓜沙律🥗爽脆青木瓜,加上豆角🫛車厘茄同生菜🍅🥬酸甜清新💦.炸春卷🥢香脆外皮包住清甜蔬菜同肉餡🐖🥦再沾上泰式甜辣醬,正👍🏻.芒果糯米飯🥭糯米飯和暖配上香甜芒果同椰漿🥥好味道😛.青檸梳打🥤泰象梳打水加上青檸糖漿同原粒青檸🍋‍🟩
芒果糯米飯🥭糯米飯和暖配上香甜芒果同椰漿🥥好味道😛
青檸梳打🥤泰象梳打水加上青檸糖漿同原粒青檸🍋‍🟩
  • 海南雞飯
  • 芒果糯米飯
  • 生蝦刺身
  • 泰式生蝦
2024-09-23 320 瀏覽
曼谷車站 去完泰國既我地,仍然好掛住泰國野食於是book左呢間,去到都好多人💛明爐烏頭魚 (清湯) $143上到枱都幾大條幾靚!配左芫茜、清湯同泰式海鮮汁魚肉新鮮嫩滑,泰式海鮮汁香辣惹味咁大條魚價錢都幾抵!💛泰式飛天炒通菜 $57上枱已經聞到好香,通菜炒得好入味帶少少辣,好惹味!💛泰式炒金邊粉 $65好正宗泰式味道!帶甜甜辣辣味道配左蝦,蝦好新鮮彈牙!💛龍眼冰 $26💛椰汁冰 $24價錢:$315(二人)⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️📍曼谷車站 (牛頭角)牛頭角牛頭角道3號得寶商場1樓218號舖
曼谷車站
去完泰國既我地,仍然好掛住泰國野食
於是book左呢間,去到都好多人

💛明爐烏頭魚 (清湯) $143
上到枱都幾大條幾靚!配左芫茜、清湯同泰式海鮮汁
魚肉新鮮嫩滑,泰式海鮮汁香辣惹味
咁大條魚價錢都幾抵!

💛泰式飛天炒通菜 $57
上枱已經聞到好香,通菜炒得好入味
帶少少辣,好惹味!

💛泰式炒金邊粉 $65
好正宗泰式味道!帶甜甜辣辣味道
配左蝦,蝦好新鮮彈牙!

💛龍眼冰 $26
💛椰汁冰 $24

價錢:$315(二人)
⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️

📍曼谷車站 (牛頭角)
牛頭角牛頭角道3號得寶商場1樓218號舖
2024-09-07 448 瀏覽
由於朋友住德寶花園嘅關係,所以帶咗我去食樓下一間泰國菜叫做曼谷車站,估唔到一間小店平日嘅夜晚都已經全場爆滿,等咗一陣先入去嗌咗幾樣招牌嘅嘢食,都幾唔錯。干炒香葉牛肉河香葉的獨特香氣。炒至金黃的河粉吸收了牛肉的鮮味,口感滑順而有嚼勁,香葉的香氣更為整道菜增添了層次感青咖哩(雞)味道微辣又芳香四溢。咖哩醬中融入了椰奶的香甜,使雞肉更加嫩滑飛天通菜炒至鮮嫩爽脆,保留了菜的原汁原味。用蒜蓉提味,簡單卻非常美味,清新健康明爐烏頭魚(冬蔭功湯)明爐烏頭魚配上冬蔭功湯,魚肉鮮嫩,湯底香辣酸爽,令人胃口大開。冬蔭功的香料和檸檬葉提升了整體風味,讓魚肉的鮮味更加突出泰式青木瓜沙律搭配酸甜的泰式醬汁。口感脆爽,酸辣的味道令人開胃,特別適合夏天食用

嗌咗幾樣招牌嘅嘢食,都幾唔錯。

干炒香葉牛肉河

青咖哩(雞)

飛天通菜

明爐烏頭魚(冬蔭功湯)

泰式青木瓜沙律

2024-09-03 456 瀏覽
呢一間位於九龍灣嘅泰國小店,平日七點去到已經差唔多坐滿人,睇返餐牌每個菜式都唔使$80就有交易,性價比好高喎!肉碎生菜包 🥬 $69食泰國菜點少得生菜包,佢哋嘅肉碎炒得好香,又唔會太辣,生菜嘅份量都好足夠,起碼唔會出現冇晒生菜,剩返好多肉碎嘅情況~泰式馬拉盞炒椰菜苗 $65炒菜我最怕就係油粉太多,呢一個就做得啱啱好,唔會過鹹過油,而且佢哋嘅椰菜苗好鮮嫩,好好食🙌🏻黃咖喱牛腩🍛$75 配 薄餅🥠$32黃咖喱非常大兜,大兜到點完薄餅再嗌多個白飯都應該點晒啲咖喱汁😂😂呢個咖喱香料味唔算太重,口味應該偏向適合香港人,送飯一流!蝦膏炒飯 🦐$65蝦膏炒飯好大碟,三四個人share都應該每人有一碗,鹹香味唔會過重,應該大人細路都啱食😋😋芒果糯米飯 🥭 $52佢哋嘅芒果糯米飯係用青芒果整成嘅,大約有半個青芒果左右,椰汁嘅份量好足夠,整體都幾好食~椰青$38呢個椰青意外地特別大個,而且椰肉椰水都好似格外清甜,$38一個好抵飲!

肉碎生菜包 🥬 $69

泰式馬拉盞炒椰菜苗 $65

黃咖喱牛腩🍛$75 配 薄餅🥠$32

蝦膏炒飯 🦐$65

芒果糯米飯 🥭 $52

椰青$38
2024-08-31 375 瀏覽
在Open Rice 平台下單得寶曼谷車站的豬頸肉炒飯,一打開話嘩咗一聲盒豬頸肉炒飯 賣相差、飯濕 、味道差得三片薄切豬頸肉 。 唔會再有下次幫襯永久Blacklist 。負評。
在Open Rice 平台下單得寶曼谷車站的豬頸肉炒飯,

唔會再有下次幫襯永久Blacklist 。負評。

豬頸肉炒飯
外賣自取
2024-08-30 322 瀏覽
坐火車食泰國菜 🚄😋可以坐在列車車廂嘆泰國菜又另一番風味!坐位寬闊、自助寫單、店我夏員親切有禮!體驗不錯。🌸明爐烏頭魚(冬蔭公湯)🌟🌟🌟🌟🌟大大條,冬蔭公湯勁濃味,椰味都好重,烏頭魚魚質結實,有幼骨,食既時候要小心呀!配菜有好多秀珍菇、香茅段、車厘茄、椰菜等等🌸生蝦刺身🌟🌟🌟🌟🌟超新鮮,每一隻都好大隻,厚肉爽口。🌸串燒(雞x3 ,牛x3)🌟🌟🌟🌟🌟雞肉有咖哩味,肉質嫩滑。牛肉重牛味,肉質有咬口。🌸泰式鹹魚炒芥蘭🌟🌟🌟🌟🌟超多鹹魚呀!鹹鹹香香,芥蘭好嫩口,好入味,超好味。🌸芒果糯米飯🌟🌟🌟🌟🌟超軟糯的糯米飯,糯米飯都用了椰漿的,再倒椰漿拌食雙重口感,再配埋鮮甜芒果真係好滿足。🌸椰青🌟🌟🌟🌟🌟大大個椰青,夠冰凍,超甜椰青水,好解渴🌸龍眼冰🌟🌟🌟🌟濃郁龍眼冰,可以解解油膩感
坐火車食泰國菜 🚄😋

🌸明爐烏頭魚(冬蔭公湯)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸生蝦刺身🌟🌟🌟🌟🌟
超新鮮,每一隻都好大隻,厚肉爽口。

🌸串燒(雞x3 ,牛x3)🌟🌟🌟🌟🌟
雞肉有咖哩味,肉質嫩滑。
牛肉重牛味,肉質有咬口。

🌸泰式鹹魚炒芥蘭🌟🌟🌟🌟🌟
超多鹹魚呀!鹹鹹香香,芥蘭好嫩口,好入味,超好味。

🌸芒果糯米飯🌟🌟🌟🌟🌟

🌸椰青🌟🌟🌟🌟🌟
大大個椰青,夠冰凍,超甜椰青水,好解渴

🌸龍眼冰🌟🌟🌟🌟
濃郁龍眼冰,可以解解油膩感

2024-08-26
  • 生蝦刺身
  • 椰青
  • 芒果糯米飯
  • 明爐烏頭魚(冬蔭公湯)
今日要係九龍灣區覓食😋有人表示食過呢間外賣幾好食 要帶我去食商場勁多指示 教人點樣搵到間餐廳👍🏻餐廳都幾大間 十分開揚 座位係模仿泰國火車🚄嘅卡位設計 幾特別🫓薄餅一份有兩塊 煎到兩邊金黃色💛酥脆酥脆的口感 就咁食都好好食我地就蘸啲冬陰功 一塊唔夠食🤣🍲冬陰功(小)味道超濃 仲有隻大頭蝦 超足料😋酸多過辣 愈飲愈開胃🥬肉碎生菜包食泰國野又點可以無生菜包份量都幾多 生菜亦比得好大方生菜新鮮爽脆 肉碎酸酸辣辣 天作之合☺️🐖燒豬頸肉排序有啲凌亂 但最緊要好食😌個汁超惹味 食到停唔到口🌳飛天椰菜苗都幾大碟👍🏻 爽爽地咁 好好咬口 超鍾意食🍳香葉肉碎煎蛋飯 肉碎量超多😍甜甜地咁 超好餸飯 加埋隻流心炸蛋👍🏻👍🏻想食泰國菜好耐 所以一時衝動 有啲眼闊肚窄🫣🫢超滿足嘅晚餐☺️☺️依家仲有免收加一嘅餐廳😱埋單都唔洗$400 抵👍🏻
今日要係九龍灣區覓食😋

依家仲有免收加一嘅餐廳😱
埋單都唔洗$400 抵👍🏻
2024-08-22
2024-08-22 339 瀏覽
九龍灣地鐵站附近嘅得寶商場係我後生果陣成日都係經過嘅商場,主要都係影印吓試past paper 啦。但係而家嘅得寶商場原來已經轉變咗好多,乾淨企理之外,仲有好多食肆添。而呢一間「曼谷車站」,就係我最近最鍾意去嘅餐廳之一。呢間餐廳雖然要上一層先去到,但係好在沿路都有大量嘅指示牌,要搵到呢間餐廳完全冇難度。再講下呢一間餐廳嘅裝修都好別緻,佢有部分嘅座位係裝修到好似車卡咁樣,如果帶埋小朋友嚟食飯,佢哋一定會覺得好特別。首先一定要介紹我最近嘅最愛,「濕炒豬肉河」炒得非常之有鑊氣,料頭又香,大碟飽肚又唔係貴。「乾咖哩炒豬頸肉」講真啲道餸係有啲辣嘅,但係辣得嚟又非常過癮配合埋原本就好啱配辣味餸菜嘅豬頸肉,係perfect match。「菠蘿海鮮炒飯」係一度老少咸宜嘅菜式,腰果同肉鬆雖然係配角,但係非常重要。味道調教得啱啱好唔會過於著重甜味。「蒜蓉炒翡翠苗」清清地叫個菜,嗌個炒翡翠苗就啱曬。「椰青」同「芒果沙冰」呢度飲品點可以少,最後嗌埋個人見人愛嘅「芒果糯米飯」,今晚呢餐泰國菜,真係令人回味無窮。
九龍灣地鐵站附近嘅得寶商場
係我後生果陣成日都係經過嘅商場,
主要都係影印吓試past paper 啦。

但係而家嘅得寶商場原來已經轉變咗好多,
乾淨企理之外,
仲有好多食肆添。

而呢一間「曼谷車站」,
就係我最近最鍾意去嘅餐廳之一。

呢間餐廳雖然要上一層先去到,
但係好在沿路都有大量嘅指示牌,
要搵到呢間餐廳完全冇難度。

再講下呢一間餐廳嘅裝修都好別緻,
佢有部分嘅座位係裝修到好似車卡咁樣,
如果帶埋小朋友嚟食飯,
佢哋一定會覺得好特別。

首先一定要介紹我最近嘅最愛,
「濕炒豬肉河」
炒得非常之有鑊氣,
料頭又香,
大碟飽肚又唔係貴。

「乾咖哩炒豬頸肉」
講真啲道餸係有啲辣嘅,
但係辣得嚟又非常過癮
配合埋原本就好啱配辣味餸菜嘅豬頸肉,
係perfect match。

「菠蘿海鮮炒飯」
係一度老少咸宜嘅菜式,
腰果同肉鬆雖然係配角,
但係非常重要。
味道調教得啱啱好唔會過於著重甜味。

「蒜蓉炒翡翠苗」
清清地叫個菜,
嗌個炒翡翠苗就啱曬。

「椰青」同「芒果沙冰」呢度飲品點可以少,
最後嗌埋個人見人愛嘅「芒果糯米飯」,
今晚呢餐泰國菜,
真係令人回味無窮。

2024-08-01
  • 濕炒豬肉河
2024-08-21 267 瀏覽
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk好味🫶🏻 × 香口🔥 × 泰式🇹🇭今次食呢間喺牛頭角嘅泰國菜,嘢食都幾高質,好好味😋。推薦附近嘅街坊,或者喺附近返工嘅朋友,都值得過嚟試吓。炸蝦餅口感鬆脆,裏面嘅蝦滑彈牙👍🏻。燒豬頸肉燒得香口,配埋豬頸肉本身嘅油脂感,燒完之後出嚟感覺帶啲焦香🔥,好正。串燒配埋特色嘅泰國醬汁,真係好有feel😍,啱晒一班人share。海南雞飯有得揀雞髀部位,食落口感特別嫩🫶🏻,配埋經典嘅醬汁,好夾。泰式炒金邊粉都幾有鑊氣,炒得香口,味道啱啱好✨。💰炸蝦餅($68)💰燒豬頸肉($78)💰串燒(半打)($78)💰海南雞飯($69)💰泰式炒金邊粉($65)💰龍眼冰($26)💰凍奶茶($18)
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
好味🫶🏻 × 香口🔥 × 泰式🇹🇭

炸蝦餅口感鬆脆,裏面嘅蝦滑彈牙👍🏻。
泰式炒金邊粉都幾有鑊氣,炒得香口,味道啱啱好✨。

💰炸蝦餅($68)
💰燒豬頸肉($78)
💰串燒(半打)($78)
💰海南雞飯($69)
💰泰式炒金邊粉($65)
💰龍眼冰($26)
💰凍奶茶($18)
2024-08-19 241 瀏覽
今日同小朋友經過商場,見到有間裝修精緻,具有泰國特色嘅餐廳,入去一試後發覺味道不錯,下次有機會會再試。1. 咖喱軟殼蟹:炸過軟殼蟹深入煮後吸收了濃郁的泰式咖喱汁,外殼酥脆,肉質鮮嫩多汁,香料味跳躍可口。2. 串燒 (牛及雞):泰國的烤串料理非常有特色,常見的有牛肉串和雞肉串。肉質精選,腌製入味,在高溫下烤制至外焦內嫩,搭配泰式酸辣醬汁,香氣四溢。3. 泰式海南雞飯: 以精心煮熟的雞肉為主,配上香郁的油米飯,口感鮮嫩柔滑,令人胃口大開。4. 菠蘿沙冰:以新鮮多汁的菠蘿為主料,加入冰糖、檸檬汁等配料打成沙冰,酸甜可口,入口即化。非常適合在熱帶氣候中品嘗。5. 椰汁冰:香甜濃郁的椰子汁,口感滑順,清涼解暑。

1. 咖喱軟殼蟹:

2. 串燒 (牛及雞):

3. 泰式海南雞飯:

4. 菠蘿沙冰:

5. 椰汁冰:
香甜濃郁的椰子汁,口感滑順,清涼解暑。