2021-11-29
平時最多去九龍灣嘅地方,就係翻公司🤣就算最遠都係行到去megabox覓食難得今日翻完上半晝,見有時間,就同同事一齊行去EMax九展搵吓有咩正Cafe呢間I’m not nothing同事話試過荔枝角果間都very good,話價錢同質素超級成正比咁話喎😌一睇個門口裝修就知,有啲料到喎,一定行打卡文青風😎不過由於我哋2個人無book枱嘅關係,所以即時walk in;可惜喺無得即時入,全場滿座🥲不過reception 姐姐都好好人咁話,半小時後應該可以入到,叫我哋行下先再翻去👀結果我哋2條友去到2點先開波食lunch🤣在此溫馨提示去嘅伙伴們記得book定位,唔好以為emax咁遠又星期六、日就無咁多人🙆🏻♀️餐廳行簡約風格👻但啲畫風又幾盞鬼喎!有種好唔match但又好match嘅感覺🕺🏻menu選擇並唔係特別多,但勝在乜款都有啲,一定揀到你啱食嘅!烤菠蘿煙肉吉雞肉千島醬漢堡配薯條🍟($108)呢個堅抽推薦呀!你見唔見到舊菠蘿🍍就算隔住個mon都feel到嘅果種光澤感呀!本身真係無expect個burger係咁好食🍔吉列雞肉唔會太厚炸粉,而且好嫩,連埋個香煎過嘅牛油burger皮,juicy
就算最遠都係行到去megabox覓食
一睇個門口裝修就知,有啲料到喎,一定行打卡文青風😎
結果我哋2條友去到2點先開波食lunch🤣
餐廳行簡約風格👻但啲畫風又幾盞鬼喎!
有種好唔match但又好match嘅感覺🕺🏻
烤菠蘿煙肉吉雞肉千島醬漢堡配薯條🍟($108)
呢個堅抽推薦呀!
本身真係無expect個burger係咁好食🍔
吉列雞肉唔會太厚炸粉,而且好嫩,連埋個香煎過嘅牛油burger皮,juicy + 脆 + 香味 = 正正子👅
個千島醬同菠蘿真係神來之筆,夾埋一齊食真係加好多分!
而粗薯條都唔失禮人架,炸得乾身,調味岩岩好!
呢個漢堡真喺Must try!
香燒焗豬肉眼配金巴車厘子醬($118)
好榮幸地宣布,今日order嘅兩款菜都好有質素🤤
呢個排menu上無state喺幾多oz(係咪得牛會state咋🤣?)
所以一上果時候望到個厚度/份量都幾驚喜😈
最鐘意個豬肉眼排煎得好juicy,唔會overcook,配上咸度適中嘅醬汁,仲有車厘子醬(唔係死甜果種化學怪味!),超match!
隨餐仲order咗兩杯飲品:
→☕️咖啡香濃,配上邪惡忌廉,入口即時變得creamy!
→🍇葡萄柚梳打勁解渴,而且用上真柚肉,酸甜感覺好清新呀~
誠意推薦呢間隱世Cafe比大家!食物質素唔錯,環境又夠Chill,重點係性價比夠高🎖如果大家假日入emax行街,記得book嚟試下!♥️