2023-12-08
趁住聖誕期間,好多唔同地方都已經開始有聖誕menu推出🎄✨我當然都少不免趁下熱鬧,今日去呢間餐廳都充滿住濃濃嘅聖誕氣氛🎄💖淨係門口都已經擺放咗好多聖誕啤啤🐻🔻漆黑中的海鮮意大利飯 $115淨係睇個名都好得意,你哋又估唔估到仔係咩口味呢??就係用墨魚汁做底既意大利飯,除此之外仲有墨魚,蜆肉。墨魚夠彈既,蜆肉都算大。整體份量都多,不過唯一要改善嘅就係鹽可以落少好多 🫣🫣🫣🔻深海中的龍蝦潛艇 $185熱狗包入面包住好多龍蝦肉🌭🦞有少少醬汁,我覺得醬汁可以落多少少,食起上嚟應該會更加滋味🙋🏻♀️🔻聖誕老人拯救雪地裏的小熊 $152呢個係一個主打嘅甜品,淨係睇佢成個擺設都已經覺得好靚,絕對係賞心悅目💖✨幾欣賞佢個梳乎厘做得好鬆軟,真係食得梳乎嘅感覺。入面包括有巧克力脆餅 、士多啤梨🍓 、假裝聖誕樹的奶油(白朱古力)、cheese foam、 聖誕老人裝飾 🐻仔餅乾等等🔻小熊的朱古力泡泡浴 $58淨係睇個名都超級可愛,果然就係有五隻朱古力餅乾小熊🐻浸住咗一堆cream,下面呢就係凍朱,有超濃嘅朱古力味,而且小熊餅乾都非常之脆,非常之打卡able📸🔻抹茶鮮奶(熱) $42抹茶味濃,偏甘苦較多,屬於唔
🔻漆黑中的海鮮意大利飯 $115
🔻深海中的龍蝦潛艇 $185
🔻聖誕老人拯救雪地裏的小熊 $152
🔻小熊的朱古力泡泡浴 $58
🔻抹茶鮮奶(熱) $42
抹茶味濃,偏甘苦較多,屬於唔太甜嘅latte🍵