2021-10-06
今晚收工同媽咪去咗九龍站圓方「Pivo Czech Bar」呢間酒吧餐廳品嚐西式晚餐🍴店內環境裝修簡潔,座位寬敞舒適,令人感覺悠閑放鬆辣蟹肉蕃茄牛油果沙律最頂層係鮮蟹肉,中間係蕃茄粒,底層則係牛油果🥑蟹肉微微辣,蕃茄粒好新鮮,牛油果夠晒軟滑,配上酸酸甜甜的秘製醬汁及美國芫荽,好清新開胃即煮海鮮鍋配粟米、薯仔及西班牙辣肉腸🇪🇸餐廳其中一個主打係即煮海鮮鍋,可以從芸芸海鮮及醬汁中選擇自己喜歡的~我就揀咗:鑽石蜆、北海道帶子及鮮鮑魚 配 白酒忌廉汁。北海道帶子好鮮嫩甜美;鑽石蜆每粒都脹卜卜,幾新鮮且鮮甜!鮑魚口感彈牙,配上好creamy嘅白酒忌廉汁,帶少少蒜香,更加滋味美國肉眼牛扒(350g)肉眼牛扒厚薄適中,request左七成熟,熟度啱啱好。 牛扒肉質軟嫩,肉味濃郁,好新鮮!旁邊仲有烤焗蒜粒🧄,充滿蒜香,搭配牛扒就最好不過炸薯條及雜菜沙律🥗粗薯條炸得香脆唔油膩,啖啖薯肉香,邪惡又美味!雜菜沙律都好新鮮爽脆,夠哂健康紅酒燴牛肉扁意粉扁意粉滿有嚼勁及麵粉香,掛滿酸甜蕃茄肉醬,好開胃又滋味!當中嘅紅酒燴牛肉粒,嫩滑又彈牙,滿有牛肉香,好好食哦熱美式咖啡及凍檸茶咖啡味道濃厚醇香,頗高質!凍檸茶酸
辣蟹肉蕃茄牛油果沙律
即煮海鮮鍋配粟米、薯仔及西班牙辣肉腸🇪🇸
美國肉眼牛扒(350g)
炸薯條及雜菜沙律🥗
紅酒燴牛肉扁意粉
熱美式咖啡及凍檸茶
咖啡味道濃厚醇香,頗高質!凍檸茶酸甜解膩