2024-01-08 21 瀏覽
其實我真係好中意食手工意粉🍝🥹🫶✨記得以前飛✈️意大利🇮🇹食過新鮮製嘅意粉質感texture食完係再食唔番普通意粉的..👉👈所以經常都會搵吓香港有咩地方會有手工意粉食九龍觀塘裕民坊有喇除咗手工意粉 呢度仲有Draft Beer同house wine, cocktail等等 甜品都唔錯💕🥣Soup of the day係忌廉湯配埋小多士食~ 而前菜🍞白鯷魚茄子蓉多士嘅個組合好特別✨白鯷魚配上口感綿密嘅茄子蓉橄欖油同酸種多士 口感好特別 酸味令人好開胃 仲有🥓意大利風乾火腿拼盤 配青提子🍇嚟到呢度就要order吓酒啦 老公叫咗🍺少爺draft beer 味道幾fresh唔會太濃澀 而我呢杯就係🍸Oolong Breeze 有我中意嘅Oolong Tea Infused Gin 加上Citrus好fresh嘅味道✨到主角手工意粉喇!! 🦞🍝新鮮波士頓龍蝦意粉有成半隻龍蝦啖啖肉😋 同醬汁好夾 意粉比較粗身同彈牙 老公好中意 🍅🫒🍝意大利香草醬闊扁麵 手工闊扁面質感好好👍新鮮好味 完全係我中意嘅口感🥰 加埋pesto sauce夠哂開胃甜品方面🍮 奶凍配百香果醬 奶凍好香滑 而🌰 Tiramisu
其實我真係好中意食手工意粉🍝🥹🫶✨
記得以前飛✈️意大利🇮🇹食過新鮮製嘅意粉
質感texture食完係再食唔番普通意粉的..👉👈
所以經常都會搵吓香港有咩地方會有手工意粉食
九龍觀塘裕民坊有喇

到主角手工意粉喇!! 🦞🍝新鮮波士頓龍蝦意粉

甜品方面🍮 奶凍配百香果醬 奶凍好香滑 而🌰 Tiramisu都唔錯~食完意粉配埋Tiramisu真係好滿足🥰