2019-12-08
好耐冇黎九龍城 黎到好自然諗起要食泰國野 之前都食過呢間小曼谷 黎到呢頭好想再食多次 冬蔭鮮蝦雲吞湯 冬蔭公湯入面有大大粒雲吞 裡面d料好足 有好多蝦 有驚喜到! 而且湯底都幾多 好香濃既冬陰公湯 都係食泰國野必點 泰皇咖哩法包軟殼蟹 黃咖哩係甜既咖哩 唔辣既 大人細路都岩食 咖哩滿瀉係個法包上面 法包浸左咖哩軟軟地又入哂味 好好食 加埋隔離有炸到脆卜卜既軟殼蟹 點少少咖哩更加好食 原隻魷魚筒釀糯米飯 呢個菜賣相幾吸引 係原條上既魷魚 魷魚幾彈牙配上糯米飯好特別 但食個陣冇點到醬 所以覺得有d淡味 建議要點下醬食 鐵板豬頸肉啫椰菜苗(馬拉盞) 馬拉盞炒菜真係好香好夠味 鐵板上既炒豬頸肉同樣抵讚 唔會覺得好un好難咬 仲要好入味 椰青 成個椰青飲好爽呀 好清甜 椰肉都好嫩滑好易食蒜蓉包 夠脆夠蒜味 軟熟好食 配埋咖哩或者湯一齊食係添加滋味 呢到九點仲要有音樂表演 幾好feel冇令我失望既小曼谷 價錢公道食物優質 仍然係我黎九龍城會特登食既餐廳
之前都食過呢間小曼谷 黎到呢頭好想再食多次
冬蔭鮮蝦雲吞湯
泰皇咖哩法包軟殼蟹
原隻魷魚筒釀糯米飯
鐵板豬頸肉啫椰菜苗(馬拉盞)
椰青
成個椰青飲好爽呀 好清甜 椰肉都好嫩滑好易食