2019-08-21 496 瀏覽
想同屋企人食生日飯,上網搵到呢間高級中菜餐廳,因為見好多人都唔錯既評價。我地上open rice溫左書,揀定幾款心水餸,訂位時問下要唔要預定,職員話嗰幾款都唔使預定,同埋好細心提醒我地幾款餸菜嘅份糧,唔使點得太多或太少,到時食唔晒或者唔夠分。我地好早到,6點就到左,雖然位處九龍灣寫字樓1樓,但附近大廈都唔高,接近黃昏大廳同房都仲好光猛下。晚餐由美味嘅前菜開始,魚子醬香煎芋絲夾,菜名已解釋一切,「芋‧香」,外面香煎得好香脆,入面係濃郁嘅芋香,yum yum!好多人推介必點嘅冰鎮鮮果咕嚕肉做到咕嚕肉外面脆卜卜,入口鬆脆美味,而且肉香味濃,驚喜十足。欖豉醬蒸法國海鱸魚魚肉質非常嫩滑多汁,我父母都話正。跟住上嘅黑蒜牛肝菌好炒牛肉,好滑又嫩,鍾意食牛肉鍾意中式煮法嘅朋友一定要試。有幾度菜都用好有藝術感嘅裝飾材料,搭配點綴。每道菜都新鮮熱辣,上菜速度算是比一般酒家較快。侍應服務一流,照顧周到,好主動幫我地斟茶加水換碟等。。餐廳由門外到用餐地方的裝修高級雅緻,房間又有獨立廁所唔使行出大廳個廁所,與親朋好友用餐都會推介。

有幾度菜都用好有藝術感嘅裝飾材料,搭配點綴。

魚子醬香煎芋絲夾
極品蜜汁叉燒