2017-05-24
這日放工約了朋友,但還有時間,覺得好肚餓,經過這間小店前,見到一大個黃色招牌,寫住“潤潤麵”,比它的招牌吸引,於是走到這店,見到門外玻璃貼住新假期介紹我至愛的豬潤麵。我便急不及待入內,有個店員很熱情介紹店內的美食,最初我坐在bar枱的位置,點了食物後,才發學椅子太高,坐得不舒服,便同店員講想轉位置,店員態度好好,幫我轉位置,如果在某些餐廳,一定比我人鬧。入到店內覺得好乾淨企理,牆上寫上是日精選。用這張餐單紙落單,寫低自己想要的餸、湯底同麵。我點了碗豬潤麵豬潤湯底。$35 再加一杯飲品熱細路鴛鴦 +$5 豬潤數量適中,如再多些會更好,麵小了點,豬潤爽滑冇腥味,再配上薑同蔥,連埋個真材實料的豬潤湯底,入口清甜美味。隻碗印有可愛豬(店鋪圖案)。見個名很有趣“兒童鴛鴦”便一試,好立克+阿華田我第一次試,都幾香幾好飲。見隔離枱叫了這個香煎雞尾包好香,我便點了一個$15,好香口好味值得一試。價錢實惠,乾淨,下次都會再去
入到店內覺得好乾淨企理,牆上寫上是日精選。
價錢實惠,乾淨,下次都會再去