2021-12-02
又到咗中午唔知食咩好嘅時間,行勻附近幾間餐廳都爆哂棚,結果行過呢間車仔麵門口,見到人少少就決定入去試下,食完之後覺得係一個驚喜!首先,門口有一位叔叔好親切地招呼門口徘徊嘅人(我諗佢係老闆嚟),好落力咁叫人入去食~一入到去,發現店內環境好過一般車仔麵檔好多,夠光猛、通道夠闊落,呢一點已經贏得唔少分;再之後填野食,菜單嘅字大大隻,夠哂清楚,成件事真係啱哂我呢啲返工已經好攰、食飯唔想再花費精神睇菜單嘅人!我嗌咗時菜、魚餃同埋豬扒,三餸一米線嘅組合($35),加$8配一杯凍朱古力(凍熱、汽水同價),總共盛惠$43!就咁睇,價錢真係好吸引,等我講埋味道先,三個餸都夠入味,配合清清地嘅牛腩汁湯底,味道相當唔錯!野飲方面相對較為失色,可能佢撹得唔夠勻循,令部分朱古力結塊,無溶到落杯野飲度,加上冰塊太多,而且唔係碎冰,所以呢一點要扣少少分,但整體而言,午餐味道評分高;份量方面正常,想食多啲嘅朋友可以嗌多個餸又或者加底!總括嚟講,性價比相當之高,大家經過灣仔譚臣道不妨一試~
總括嚟講,性價比相當之高,大家經過灣仔譚臣道不妨一試~