2021-05-19 46 瀏覽
好朋友生日話好耐無打邊爐,記得大鴻輝新開咗呢間火鍋店就同佢去慶祝店內非常寬敞樓底高,完全無壓逼感,坐位舒適,冷氣足夠餐廳使用QR code 落單,既方便又環保,而且送餐速度快,限時90分鐘, 我哋揀咗B餐, 完全無漏單近門口放咗一排排大雪櫃內有唔同類飲品、自家製涼茶、蔬菜無限量供應火鍋配料未到之前可以到自助位置取醬料我哋點了駌鴦鍋: 秘製香濃沙爹鍋+田園蕃茄野菌鍋,湯底非常足料入味肉類款式多而且有水準,稍為淥幾秒就食得,而且豬、牛、雞都有齊!美國封門柳肉味香濃美國安格斯肥牛雪花分佈平均,唔會太肥,牛肉味都算OK,唔錯西班呀豬梅肉片,肉質腍軟,脂肪分佈均勻,沒有肉筋美國肩胛肉眼,肉質柔軟鮮嫩,厚度剛好,油花平均,唔會好肥膩海鮮類有帆立貝、海蝦、生蠔、鮮魚雲、蜆、青口等,而我最喜歡係以下呢幾樣海蝦新鮮又大隻蜆又鮮甜沒有沙帆立貝大大隻好有咬口呢度仲有特長蟹棒、蟹籽手打墨魚滑、松露手打牛肉滑、自家製鮮蝦雲吞等,全部材料都好新鮮食咗咁多肉都差唔多飽肚,再食下菜清下胃甜品櫃每件細細的, 可以試多啲😋食到最後當然要食番啲雪糕中和一下肥腻,呢度雪糕都有好多款: 海鹽、士多啤梨、豆腐、香芋、蜜瓜、雲呢拿

店內非常寬敞樓底高,完全無壓逼感,坐位舒適,冷氣足夠

火鍋配料未到之前可以到自助位置取醬料

美國封門柳肉味香濃
美國安格斯肥牛雪花分佈平均,唔會太肥,牛肉味都算OK,唔錯
西班呀豬梅肉片,肉質腍軟,脂肪分佈均勻,沒有肉筋
美國肩胛肉眼,肉質柔軟鮮嫩,厚度剛好,油花平均,唔會好肥膩

海蝦新鮮又大隻
蜆又鮮甜沒有沙
帆立貝大大隻好有咬口

食咗咁多肉都差唔多飽肚,再食下菜清下胃

甜品櫃每件細細的, 可以試多啲😋

食到最後當然要食番啲雪糕中和一下肥腻,呢度雪糕都有好多款: 海鹽、士多啤梨、豆腐、香芋、蜜瓜、雲呢拿、芒果、伯爵茶、朱古力、薄荷等