2009-05-12 2 瀏覽
跟朋友上去apm 的 foodcourt 找吃的, 見好多人都食 pepper lunch, 跟風的我們都買了個三十八蚊的牛肉飯餐食賣相幾吸引, 個板拿到面前是吱吱聲的, 跟住步驟去做, 把甜的醬汁倒入飯中去攪, 可能攪得太耐掛, 開始覺得有點乾爭爭的感覺唔知係唔係我特別蠢... 唔識整個鐵板, 只覺得攪完之後, 擺在面前的是一碟烤乾了的牛肉飯, 牛肉其實沒有味, 又薄身, 很乾, 一點都不可口.. 飯粒尚算分明, 比較好味係那些粟米粒, 但係覺得個飯有很重的燶味, 食到一半唔想再食了試過一次, 叫做見識過, 或者好多人鍾意, 但我覺得好熱氣, 而且味道都唔係好, 所以下次都係咪攪我去攪!

唔知係唔係我特別蠢...