2020-06-25 412 瀏覽
七點幾,男友話唔肚餓喎,我揀咗食水門雞做晚飯啦,因為平時呢個份量佢會唔夠飽🦥.經常岀現人龍㗎,難得今晚唔使排長龍,唔使等位就食得😉好,我要個水門雞飯呀唔該,咁池名招牌菜,每次嚟我都食佢,專一食法🤗雞嘅份量算正常,但飯就唔太多,雞肉好滑😍啖啖肉,無骨好方便,佢嗰汁另上,每一件雞我都點一下啲醬,好正,享受😋😋😋簡單嘅幸福感,胡椒湯太濃,飲幾啖就夠啦。男友為咗陪我食,又唔餓嘅情況下,佢叫咗個泰式清湯牛腩米粉,哇,一嚟我見到乜食咁清呀🤨都好嘅,健康d,三個白蘿白都吸晒啲湯,入味,肉唔夠多,同牛腩似中有啲肥,肥先好味,牛筋夠淋,讚👍🏼份量就夠為細份咗啲😚 呢個粉麵餐加$5有飲品,我哋叫咗個青檸soda,好正呀,唔甜嘅,好解渴

2020-06-25
  • 水門雞飯