今晚約了Dee爺在北角健康邨「🤴🏻🍷🍴」食晚餐!餐廳的位置都幾方邊便哦,距離港鐵站大約5-6分鐘既路程。摩登的店鋪裝修,坐得很舒服,坐位亦夠寬敞!當然食物既質素和員工服務的質素也相當不錯啦!👍我地每人叫咗個Dinner Set share 嚟食,先嚟餐湯……我們兩人都選了雜菜湯配每人一塊蒜蓉多士(見隔離枱order了「白湯-周打蜆湯」賣相也不錯喔!)雜菜湯味道酸酸地好開胃,如果不愛吃酸的朋友,我建議可以選擇周打蜆湯。把蒜蓉包浸入湯內這個食法,不用多介紹了吧!麵包吸入湯汁,一淡咬落去除了feel到香濃既蒜蓉味,還有濃郁的蔬菜湯味!這碟肉眼扒就是其中一道主菜喇!職員會親自拿茄汁和芥辣,落在碟子上。這間餐廳採用24小時香草鹽漬法,令肉質比較軟滑。我們order了Medium-Rare既肉眼扒,入口香軟多汁。再配薯條,不過我建議餐廳可把薯條放在肉的旁邊,因為這樣才不會令薯條變軟身。意式辣茄蓉藍青口意粉這碟意粉真係名不虛傳!🌶🌶🌶🌶🌶唔係笑㗎,真係新鮮原隻辣椒切粒後一齊煮㗎!喜歡吃辣的朋友,這碟意粉一定不會令你失望!餐飲凍檸茶原來這間餐廳仲有Happy Hour 㗎!等我下次同朋友飲野傾計,又多

意式辣茄蓉藍青口意粉
這碟意粉真係名不虛傳!🌶🌶🌶🌶🌶
餐飲凍檸茶
原來這間餐廳仲有Happy Hour 㗎!等我下次同朋友飲野傾計,又多一個選擇喇!Good!
2017-01-20