2020-02-18
呢d時勢個個都唔敢出街食飯,平時旺角呢間雞煲專門店因為價錢吸引都幾快爆棚,今晚6點左右來到得我哋一枱⋯⋯空間好寬敞,座位闊落可以食勻韓燒、雞煲同火鍋,三重享受。仲有一d前菜、小食、甜品,種類頗多,應有盡有。雞煲我哋點左小辣雞煲,雞件本身煮到7成熟,成煲上之後再將佢完全煮熟。雞煲醬汁非常惹味,紅蔥頭、紅花椒、草果等等配料充足,雞件煮得剛剛好,保持到肉質好嫩滑。連埋炒香左嘅菇菌同埋芫茜一齊食,正!兩個人食一煲雞煲真係好夠飽,侍應仲問我地添唔添多次雞先打邊爐,佢話平時成班後生仔後食都添成4、5次雞🤣我哋添唔到喇,要轉打邊爐食下菜,西洋菜、唐生菜、娃娃菜等等都好鮮甜。食到飽要記得食埋甜品,全部自家製,有芒果慕絲、tiramisu、木槺布丁、牛乳布丁等等,細細杯,可以試多幾款👍🏻
空間好寬敞,座位闊落
雞煲