2023-10-02
難得同母親夾到一齊放假,梗係要去食餐好㗎啦,母上最鍾意就係食日本嘢,喺尖沙咀行完街就去咗-晴空刺身串燒 壽司二人餐 $880蟹籽沙律面頭鋪上海量嘅蟹子質地好爽脆,將沙律醬同蟹柳、新鮮既青瓜撈埋一齊食好清新✨刺身三款包括有三文魚、帆立貝、紅蝦,款款都新鮮又肥美😋三文魚仲要係勁厚切好鮮甜!串燒八串熱食有八款串燒,五款肉類三款蔬菜🥬,有醬汁燒嘅亦有鹽燒既配合返唔同口味👍 我最鍾意嘅就係鹽燒雞軟骨!軟骨大大嚿勁有咬口,而醬汁牛肉牛味濃多汁肉嫩!蔬菜類有香甜番薯、清爽洋蔥同冬菇壽司八件🍣好豐富,包括有海膽(勁新鮮好鮮甜)、深海池魚(質地好滑身而且肥美厚身)、大拖羅同炙燒左口魚(我最愛食嘅左口魚😍😍😍炙燒過魚油出晒嚟入口即融)香蔥拖羅卷一條細細件入口一小口啱啱好,加入香蔥更加調到拖羅香味,入口質地好細軟甜品世界級牛奶布甸超級好食!係由米芝蓮拉動師傅授,果然非一般🙈 簡單嘅一道甜品但係真係超好食!濃郁嘅抹茶配上牛奶布甸😋♦️依家餐廳仲做緊免+1啊!仲唔快啲去試吓
刺身串燒 壽司二人餐 $880
蟹籽沙律