2021-10-24
📍 十三少 (樂富)小編早幾日趁住晏晝返學之前去咗樂富一間新開無耐嘅川菜餐廳食嘢🙈 因為係lunch嘅時候店舖幾乎坐滿🤭我地就叫左嗰兩人套餐share 食😛-二人滋味套餐 $338套餐包括涼菜、主菜、小菜各一 仲有兩碗白飯🤩 因為一坐低 侍應已經俾咗兩細碗嘅蒜泥青瓜🥰所以涼菜我哋就揀咗涼拌土豆絲😆土豆絲大大碟~ 食落去爽口、辣辣地 口感唔錯👍🏻主菜我哋就揀咗十三少招牌酸菜魚🌟酸菜魚上枱已經好大碟 仲聞到好香嘅味道🔥當然魚嘅份量都唔少 除咗酸菜仲有菇等 都幾豐富~啲魚食落去彈牙 湯底鮮甜 正🤤小菜我就揀左口水雞👻 因為驚太辣嘅關係就叫咗侍應醬汁另上🙈 但發現其實又唔係好辣🤣而且啲醬汁都幾野味🤭 啲雞食落去都滑另外我哋仲加咗$28叫咗佢哋嘅紅糖糍粑😬小編第一次試 糍粑外脆內軟 係啱啱新鮮炸出嚟再點紅糖醬一齊食 甜甜地咁👍🏻-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ . 5回頭率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指數:★ ★ ★ . 5✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
我地就叫左嗰兩人套餐share 食😛
二人滋味套餐 $338
套餐包括涼菜、主菜、小菜各一 仲有兩碗白飯🤩
土豆絲大大碟~ 食落去爽口、辣辣地 口感唔錯👍🏻
主菜我哋就揀咗十三少招牌酸菜魚🌟
酸菜魚上枱已經好大碟 仲聞到好香嘅味道🔥
當然魚嘅份量都唔少 除咗酸菜仲有菇等 都幾豐富~
啲魚食落去彈牙 湯底鮮甜 正🤤
另外我哋仲加咗$28叫咗佢哋嘅紅糖糍粑😬