2018-03-09
朋友生日話想食日本野,本來想試吓荔枝角比較出名嘅鵜舞,但係睇完餐牌之後覺得貴唔捨得我請,就搵咗OpenRice另一間評價都幾高嘅呢一間日本餐廳。因為選擇困難症嘅關係諗都唔諗就揀咗二人餐,頭盤有蟹子沙律,刺身壽司燒肉串天婦羅汁煮牛肉蕎麥麵甜品樣樣齊。呢度服務都唔錯,仲會俾你揀你想用邊款杯。沙律都算唔錯嘅,蟹子青瓜生菜洋蔥都新鮮,比較少有咁加左生洋蔥。個沙律都算幾大份,可能菜平啲啦。仲以為所有野都咁大份,點知跟住落嚟嘅刺身壽司燒肉串天婦羅汁煮牛肉蕎麥麵全部份量都算少,真係少食多滋味囉。刺身壽司都好肥美,有海帶托底都幾特別。汁煮牛肉就稍為肥咗少少,牛肉有少少筋,唔算林。入口即溶就完全講唔上。天婦羅麻麻哋,炸粉太多,雖然裏面舊魚係多汁嘅,但兩啖食晒好唔夠喉。天婦羅汁還好,不過可以多啲蘿蔔蓉囉,浸完一舊得翻啲汁。豬肉有啲鞋,肥肉都多,調味偏鹹,不過有檸檬汁吊味就好啲。蕎麥麵冇喺日本食過,唔知咩先叫地道。只係同平時屋企買來煮嘅口感唔同,比較林同粉,各位食家就自行判斷啦。兩個人食完嗰餐都係飽左七成,唔係好夠。埋單$437已加一, 覺得性價比唔算高。我雖然係女仔,但係算係比較大食嘅。埋單果下唔飽認真h
刺身壽司都好肥美,有海帶托底都幾特別。
豬肉有啲鞋,肥肉都多,調味偏鹹,不過有檸檬汁吊味就好啲。
兩個人食完嗰餐都係飽左七成,唔係好夠。埋單$437已加一, 覺得性價比唔算高。我雖然係女仔,但係算係比較大食嘅。埋單果下唔飽認真hangry🤷🏻♀️