2024-12-23
突然想食咖喱,帶埋媽咪去天后 PALKI INDIAN CUISINE 撐枱腳,細細間,異國風情!見鄰枱點,又試吓,[Pano Poori 印度脆球 $78]脆球薄脆,餡料酸酸甜甜,脆球下邊有杯薄水鹹鹹地的,幾有趣!本來想散點,但見到$278二人套餐太抵食,即時改變主意,包括餐湯、小食、主菜及飲品各兩款。飲品就點了芒果奶昔及紅酒,印度式芒果奶昔是招牌飲品,差不多枱枱都有人點。印度式餐湯通常是很清的湯,有些蛋花及粟米,但又幾好飲。香口小吃,烤雞粒與炸魚,唔錯,不油膩,橙色的雞件天多利式,乳酪醃過很香滑;炸魚很有西方炸魚薯條的風味。主菜點了兩款咖喱,牛油雞及咖喱羊肉,印度白飯及薄餅各一,我最鍾意牛油雞,茄汁及香料調製出來,非常香滑。咖喱羊肉辣辣地,正宗印度咖喱,薄餅好食,飯亦好吃。裝修得很有地道風情,生意唔錯,吃得滿意舒適。
印度式餐湯通常是很清的湯,有些蛋花及粟米,但又幾好飲。
裝修得很有地道風情,生意唔錯,吃得滿意舒適。