2006-01-02 11 瀏覽
諗住約男朋友去九龍城食越南野,但因為多人又唔願等既關係,行行下見到里間鋪門面都幾吸引,就入左去試下。我地左睇又睇就要左個二人套餐~1) 粟米雞茸羹: 味道普普通通啦2) 雞絲拉皮: 爽滑既粉皮上面加了雞絲同青瓜絲,可惜個汁淡到無味,如果唔係都會唔錯3) 糖醋排骨: 炸粉唔厚,酸甜道適當,唔”un”又唔會過”淋”4) 黑椒牛仔骨煲: 眼落都好吸引,男朋友試左少少,話味道ok,但唔夠熟5) 鹵肉飯一碗: 好味,但同時都好油6) 陽春麵一碗: 可能我唔識欣賞,覺得麵既味唔好食(好似鹼水味),個湯又無味7) 糖水- 紅豆沙: 好綿,好多好大糖既紅豆,如果無咁甜會更好8)水果: 橙個餐\係HKD138 蚊,但係要找HKD160 蚊,餐\牌只係例左會加一,都無講明其他收費(如茶錢等)!服務都算唔錯,阿姐加水好快,又幫我加湯,見我地食淨D牛仔骨就叫我地TAKE AWAY,跟住同阿姐講出問題,佢就話可以幫我地整番熟(為衛生着想,所以拒絕左)
我地左睇又睇就要左個二人套餐~

1) 粟米雞茸羹: 味道普普通通啦
5) 鹵肉飯一碗: 好味,但同時都好油