爭鮮終於係香港島有堂食分店,一有時間即飛去食人比想像中少,十分鐘就有位,地方比去過既幾間鬆動,而且有半個場未開,相信再多人排都唔駛怕等太耐。當然爭鮮既茶包有質素得來,又唔會怕比人收多錢啦,想濃啲都可以加幾包。我鍾意去爭鮮,當然係因為佢平得來唔係比差既野你,而且又多款,仲有爭鮮歌仔聽,但呢間店就無爭鮮歌仔,令我有少少失望。職員服務頗有壓迫感,企正係我倆背後,令我食得無咁放。今次去有隻似粽既甜品,拆開係水晶包咁樣,外皮透明軟糯,內涵係custard,唔太甜但奶香味濃。仲有我男友摯愛,蛋皮卷,出面係薄薄既蛋皮入面係醋飯,青瓜蟹柳,蛋香十足。其他都好正常,三文魚壽司刺身,三文魚子軍艦。雖然得50分鐘,但其實每次食頭廿分鐘都開始停手,如果背後個職員唔係監視住我地咁會仲好。
爭鮮終於係香港島有堂食分店,一有時間即飛去食

其他都好正常,三文魚壽司刺身,三文魚子軍艦。
2014-04-15
10 分鐘 (堂食)
  • 煙三文魚壽司