2024-06-08 62 瀏覽
今次我地過左長沙灣呢邊食飯加睇戲,雖然遲左睇,但都想講句九龍城寨之圍城好好睇,好彩未落畫🎥戲院附近原來有呢間韓燒,門口有個餐牌介紹佢個2人餐,見佢都幾多野食,一於入去試下佢,餐廳入面裝修得幾有韓國味道,餐枱有提供圍裙,咁就唔怕食到整糟污件衫😁會長招牌套餐(2人)($498)韓式小菜首先上菜既係一份4色既韓式前菜,有芽菜,酸菜,辣味茄子,泡菜👏🏻生菜杯呢個餐有埋生菜比我地包住d肉食,韓燒就係要有生菜🥬韓式醬汁牛五花牛五花偏多脂肪,燒幾燒,好快就食得😛另外4款肉用個大盤送上,擺放得幾靚澳洲 M6和牛小柳呢個和牛係3款牛最靚既一份,脂肪分佈平均,牛肉口感好嫩🥩美國極佳牛頸脊牛頸脊就相對冇乜脂肪,食落牛肉味濃d,牛肉質感都唔韌🐮西班牙豬肋條豬肋條肉質彈牙,比較有脂肪,所以入口有油脂既口感,夾生菜食中和下就岩岩好🐷特級豬頸肉豬頸肉既口感同豬肋條有d相似,但係油脂就冇咁犀利,都係比較爽口彈牙😋阿根廷珍寳紅蝦2隻呢隻蝦大大隻,入口鮮味彈牙,真係幾得🦐指定手調飲品/啤酒2杯跟餐仲有2杯大大杯既飲品送,我地揀左百香果梳打同埋葡萄梳打🥤濟洲梅頭豬肉($98)我地仲加多塊豬扒,韓燒既豬肉比較好食,呢塊梅頭豬

會長招牌套餐(2人)($498)

韓式小菜

生菜杯
呢個餐有埋生菜比我地包住d肉食,韓燒就係要有生菜🥬

韓式醬汁牛五花
牛五花偏多脂肪,燒幾燒,好快就食得😛

另外4款肉用個大盤送上,擺放得幾靚

澳洲 M6和牛小柳
呢個和牛係3款牛最靚既一份,脂肪分佈平均,牛肉口感好嫩🥩

美國極佳牛頸脊
牛頸脊就相對冇乜脂肪,食落牛肉味濃d,牛肉質感都唔韌🐮

西班牙豬肋條

特級豬頸肉

阿根廷珍寳紅蝦2隻
呢隻蝦大大隻,入口鮮味彈牙,真係幾得🦐

指定手調飲品/啤酒2杯

濟洲梅頭豬肉($98)
我地仲加多塊豬扒,韓燒既豬肉比較好食,呢塊梅頭豬燒完要剪成一條條或者一粒粒食先好食😆

呢個2人餐都好豐富,有前菜,有野飲,食完覺得應該叫碗飯更好,雖然生菜夾肉都好食,不過咁多肉,有碗飯餸下更加岩男士食😉
2024-05-29