餐廳: MR. MAKI (金巴利大廈)
資訊:

2022-12-08 726 瀏覽
近年興起食Fusion壽司,之前喺古今二食過,係好味嘅,但價錢唔平。點知原來喺尖沙咀區有一間平民版Fusion壽司小店!! 慳家嘅我,緊係要試下啦!!😏我見好多人都推介呢度個二人餐, $188已經食到六款食物加兩支罐裝汽水/茶,而我就加左少少錢轉左個全部魚壽司。沙律前菜:腐皮沙律 – 除左甜甜嘅腐皮外,原來仲有牛油果同中華沙律😯,最底有爽脆西生菜同青瓜,口感同用料都好豐富。🤤柚子蓮藕片 – 呢個真係好特別,特別到我地兩個都唔識得欣賞😅。雖然知道係柚子蜜浸出嚟,但個味有D廚房清潔用品feel😂中華海蜇 – 非常脆,而且幾有咬口。主菜:魚全部都係魚+$20 – 內有吞拿魚拖羅蓉、三文魚、蟹子,其實個賣相麻麻地🙉最頂果D脆脆好似品客薯片。吞拿魚蓉無乜魚味,唔出奇,呢個係通病;有D三文魚有筋,不過有魚味;整體味道一般,勝在份量足。炸蝦芝士卷 – 內有兩隻炸蝦,熱辣辣炸出嚟,食果陣仲脆;忌廉芝士雖然唔多,但好出味。8件先生炸雞 – 上枱果陣真係嚇親!! 😯無諗過原來佢先係真正嘅主菜😏 每件都大大件,而且睇住佢炸出嚟,外脆內多汁😋。我同男友都大食,本身望完個餐仲諗住會食唔飽,點知原來我地低估左個餐
慳家嘅我,緊係要試下啦!!😏
二人餐

沙律前菜:
腐皮沙律

柚子蓮藕片、中華海蜇

中華海蜇 – 非常脆,而且幾有咬口。

主菜:
魚全部都係魚

炸蝦芝士卷

炸蝦芝士卷

8件先生炸雞

我同男友都大食,本身望完個餐仲諗住會食唔飽,點知原來我地低估左個餐,到最後兩個都食到頂肚離場

整體壽司一般,炸雞最出色,係尖沙咀以人均$104可以食到日式Fusion野,其實性價比幾高。
2022-12-02
二人餐