2022-03-10
聽日放假,今日食餐好嘅chill下😌 中環街市咁多店鋪,要突圍而出唔容易,一汁一菜我覺得值得試下。限定二人前 $178🇯🇵 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯有粟米、雞肉、西蘭花,煮得軟腍好咬;湯底濃稠香甜🤤🇮🇹 意大利產番茄蔬菜濃湯 (配溫泉蛋)好似羅宋湯咁,味道酸酸甜甜夠開胃,好足料;溫泉蛋生熟程度啱啱好,蛋香味十足☺️🍛 濃香牛肉野菌咖喱飯我認為係餐廳嘅招牌😋 牛肉肉質鮮嫩,大大舊而且都幾多舊;咖喱香口唔辣,送飯一流!🐓 番茄菠菜芝士雞肉卷雞肉肉質綿密細緻,入面嘅芝士好creamy,雙重口感好正~🐖 油揚豆腐黑豚薑汁燒豚肉半肥瘦、無肉腥味;油揚索咗醬汁好入味;椰菜加姜汁味又幾夾。🍚 日本米飯日本米圓潤飽滿,無得輸🥰🍶 蜜桃紅茶 (熱)蜜桃嘅甜味好自然,茶澀味淡,唔錯☺️🍶 玄米茶 (熱)比較清香,適合消滯解膩~🥖 石窯麵包 $20額外買多個麵包試下,估唔到好有驚喜。口感蓬鬆柔軟,但唔會有空氣感,幾香口👍🏻二人餐真係抵食之選,份量好多,3個人都食唔曬,可以分幾餐😂 包裝簡約精緻,份量同味道都唔錯,價錢合理,下次可以再戰💯
限定二人前 $178
🇯🇵 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
有粟米、雞肉、西蘭花,煮得軟腍好咬;湯底濃稠香甜🤤
🇮🇹 意大利產番茄蔬菜濃湯 (配溫泉蛋)
🍛 濃香牛肉野菌咖喱飯
🐓 番茄菠菜芝士雞肉卷
雞肉肉質綿密細緻,入面嘅芝士好creamy,雙重口感好正~
🐖 油揚豆腐黑豚薑汁燒
🍚 日本米飯
日本米圓潤飽滿,無得輸🥰
🍶 蜜桃紅茶 (熱)
蜜桃嘅甜味好自然,茶澀味淡,唔錯☺️
🍶 玄米茶 (熱)
比較清香,適合消滯解膩~
🥖 石窯麵包 $20