2022-10-02
616食牛出名係人都知,除咗有唔同國家嘅牛肉,最大原因係佢哋提供刁鑽牛肉部位,一般餐廳係order唔到,如牛頸脊、牛肩心等等。二人火鍋套餐都幾抵食,而且仲試到唔同部位嘅牛肉,牛骨清湯湯底好清甜,你會見到勁大嚿牛骨喺入邊,旁邊仲有好多蘿蔔,仲有淡淡既胡椒味,不錯不錯牛肉有五款,包括橫隔肌、五花趾、牛駝峰及匙柄、熟成加拿大牛肩脊各一碟,每一款口感都有少少唔同,橫隔肌係同橫隔膜相連,每頭牛只有兩小塊 ,肉味成隻牛最濃,唔係咁易食到架,五花趾每一片都圓圓地,顏色比較深色,筋既分佈都好明顯, 口感爽脆彈牙。牛駝峰只需淥8秒,間中帶有幼筋,但一d都唔韌,我覺得係最軟滑,一定要食!匙柄只需淥6秒,外熟內仲有小小粉紅色,油脂比較少,肉質比較軟熟成加拿大牛肩脊油脂花紋最多,口感柔軟得黎有口感,肉味都幾濃厚打邊爐一定要有返啲蔬菜,蔬菜籃入邊有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、芋絲,仲有小食炸魚皮,麵食食方面有稻庭烏冬、公仔麵,飲品選左菊花桂圓露同可口可樂醬料區好多選擇,而且每款醬料都有蓋子,夠晒衛生
醬料區好多選擇,而且每款醬料都有蓋子,夠晒衛生