2022-05-12
今日嚟到位於荃灣嘅Olive Cafe食晚餐,雖然唔係成日去荃灣,但餐廳位置接近地鐵站,所以都好方便我地叫左個《二個人的幸福》嘅二人套餐$288,份量都好多,價錢又唔貴,超抵食,套餐包括餐湯、沙律、兩份主菜、甜品同埋飲品主菜方面,我地揀左軟殼蟹明太子忌廉意粉,個意粉食落好多汁好creamy,軟殼蟹好大隻好香口。而另外一個主菜我地叫左牛膈肌配虎蝦,牛肉軟嫩,點埋個醬汁更惹味,而虎蝦好大隻,蝦肉爽口紮實,配點芝士更好味而甜品方面,本來係雪花冰,但因為製冰機壞咗,所以改左做啫喱,外觀吸引,做飯後甜品一流!除左甜品外,我地加左$48叫左杯水果茶,酸酸甜甜,裡面有好多水果粒,非常足料,值得一試!今次用餐經驗唔錯,食物質素都唔錯,份量都足夠,希望下次可以試到個雪花冰❣️荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖
❣️荃灣西樓角路1-17號新領域廣場地下4號舖