2012-09-06
由同爺爺二十多年前家人食飯到現在昨晚帶女朋友黎食飯﹐可以話係食足三代﹐基本上菜式上都沒有多大改變﹐大廚景叔叔還專登出黎打招呼﹐當然第一時間介紹女朋友給這位由細睇到我大的師傅識﹐傾傾下先知原來景叔叔以經年屆70多﹐係益新做了叉捂多50多年!!! 但看上來一點都不像!! 勁!!!!!! 食飯都係點d 招牌菜: 琵琶鴨 - 保持到皮脆肉嫩﹐好食!!! 鳳凰焗魚腸 - 漲仆僕上抬﹐晤用胡椒粉都唔腥﹐處理得極佳﹐佈滿魚油令整個雞蛋焗得好香!!! 還有些許陳皮吊味!! 西檸雞 - 跟二十年前﹐十年前的沒有分別!! 新鮮檸檬汁加上牛油煮﹐全世界真的沒有一個地方的係可以比美上湯浸芥菜膽 - 上湯無味精﹐芥菜膽亦新鮮﹐非常清甜!!!服務仍然好好﹐除了認得我的兩名經理﹐其他的都好好笑容好親切!!!女朋友非常鍾意同滿足!!!希望十年後我會帶自己的小朋友黎﹐三十年後我既孫!!!!
食飯都係點d 招牌菜:
琵琶鴨 - 保持到皮脆肉嫩﹐好食!!!
上湯浸芥菜膽 - 上湯無味精﹐芥菜膽亦新鮮﹐非常清甜!!!
女朋友非常鍾意同滿足!!!
希望十年後我會帶自己的小朋友黎﹐三十年後我既孫!!!!
題外話/補充資料:
聽經理講樓下已經裝修緊﹐下星期應該搞掂﹐沒有了以前個disco d bang bang 聲﹐還有裝修會嘗試大膽d, 以房間為主﹐夜晚仲有埋代客拍車!!
回家已第一時間跟爸爸講﹐拒仲即刻打電話book 左下星期同屋企人黎食添!!! 期待期待!!!! :P